Кралското бебе се казва Джордж

Кралското бебе се казва Джордж | StandartNews.com

Лондон. Негово кралско височество Джордж, принц на Кеймбридж, е пълната титла на бебето на Уилям и Кейт и трети наследник по пряка линия на британската корона.

Херцогът и херцогинята на Кеймбридж нарекоха сина си Джордж Александър Луи, се казва в съобщение от двореца Кензингтън. 

Предполага се, че Кралицата е научила името на принц Джордж, когато го е видяла за първи път в сряда. Семейството се намира в дома на семейство Мидълтън в Бъкълбъри, Бъркшир, след като прекараха нощта в Кензингтън. 

Джордж беше най-фаворизираното първо име за малкия принц и при букмейкърите. Очакваше се херцогът и херцогинята да изберат традиционно кралско име за сина си. Кралските бебета обикновено носят исторически имена, които се предават през поколенията. 

В Историята на Великобритания е имало шестима крале на име Джордж, включително бащата на кралица Елизабет II, въпреки, че семейството му го наричаше Бърти. 

Знатната двойка избра името доста бързо в сравнение с предишни кралски бебета. Седмица измина, докато обявят името на новородения принц Уилям през 1982 г., а цял месец след раждането поданиците чакаха да научат името на принц Чарлз през 1948 г. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай