Ицо, класикът

Хазарта бяга от звездоманията като дявол от тамян

Ицо, класикът | StandartNews.com

Ицо Хазарта е безподобен оригинал. Уникален хип-хоп поет. Той е много различен не само по отношение на жанра, ами изобщо в правенето на музика. Невероятен разказвач - текстовете на "Ъпсурт", както се знае, са негово дело. До болка ироничен, шамаросва с език наляво и надясно този и онзи, съвсем безпощадно и брутално. Затова е толкова обичан.

Затова и не дава много интервюта - каквото има да каже, казва го в песните. За друго не му се говори. Да не напомняме, че с Буч и Бат Венци първи въведоха модните семпъли с Тодор Живков, иновация, която други се опитват да имитират и до днес. Хип-хопът не е само да си тъкмиш ефектни рими, но да кажеш нещо. А песните им са си направо кино.

Тези дни Ицо Хазарта се сблъска с поредния абсурд в живота. Удариха му черен печат в Македония на път за концерт, както казва бай Тошо в абсолютния им хит "3 в 1":"Сега всеки ден, всеки час, навсякъде има матр'ял".

Да се появи в Нова тв и да коментира случката на границата, наистина беше само за да се извини на феновете. Защото Хазарта мрази празните приказки. Което го прави добър християнин. И много голямо предизвикателство за журналистите.
Макар да изглежда лошо момче, както е по каноните на жанра, по душа е един класически джентълмен. Чаровникът, който явно ще си пази хлапашкия чар дълго във времето, никога не се е забърквал в интриги и не е давал хляб на жълтите медии. Верен е и на жените в живота си. Никъде не беше засечен да изневерява нито на първата си жена Диана, нито на балерината Жени, с която живее от години и от която е втората му дъщеря Лора. Малката следеше изкъсо как репетира за "Денсинг старс" тази пролет, а голямата щерка Аделина преживяваше с него участието му в друго шоу - "ВИП Брадър", докато Лора още беше в корема на мама Жени. Любимата жена на Ицо не само няма нищо против Аделина, ами я си я отглежда като истинска майка.

Ицо е явление, не без основание признават и майстори на словото. Няма как да е иначе, щом е възпитаник на Класическата гимназия. С "Ъпсурт" пишат история и парчета като "Колега", "Втората цедка","Звездата", които са своеобразна жива класика. Хората припознават себе си и другите около тях в творчеството им. Ицо просто е една съвременна културна икона.

Гаменското му излъчване се стопява, заговори ли се за семейство. Отдаден е на трите дами на сърцето си. "Искам децата ми да бъдат умни, но повече искам да бъдат добри. Не мисля, че има нещо по-скъпо от семейството", казвал е неведнъж той.

Хазарта отчита и че успехът на "Ъпсурт" се дължи на това, че наричат нещата с истинските им имена и че не се надуват. При него това сякаш е фикс идея - да не се подаде на звездоманията, и засега удържа дербито със завидно майсторство.
"Има толкова хора от всякакви сфери на живота, които правят далеч по-важни и смислени неща, но трудът им е незабелязан. Не им е съдено. Така че ми е неудобно точно аз да обирам лаврите. Особено за класическата ми гимназия. Имам далеч по-талантливи съученици, които просто не са попаднали под прожекторите", смята чаровникът, който рядко се усмихва, но за сметка на това искрено и много харизматично.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай