Google със система за купуване на самолетни билети

Google със система за купуване на самолетни билети | StandartNews.com

Лондон. Компанията Google разработва нова система за онлайн резервиране на самолети билети. Тя може да бъде представена още през март, твърди изпълнителният директор на авиокомпанията Ryanair Майкъл Олиъри в интервю за Independent.

По думите на Олиъри в основата си системата на Google ще е инструмент за сравняване на цените на самолетните билети между компаниите. Но методът й на работа ще е толкова различен, ще "ще отвее конкуренцията", коментира той.

Авиокомпанията Ryanair иска да е сред първите партньори на Google в новата услуга. Всъщност интернет гигантът вече има подобно предложение, но изглежда, че не е доволен от неговите постижения и готви неговото пълно преобразяване.

Цел на новата система е "да промени начинът, по който хората купуват самолетни билети онлайн". За целта Google е прекарал доста време в изучаване на навиците на интернет потребителите, когато си резервират самолетни билети в интернет. Желанието на компанията е новата система да показва по лесен и интуитивен начин възможните маршрути, цени, допълнителни услуги и др.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай