Гоголеви и гогодесни мъртви души

Ако можехме и ние един Зимен крал да имаме като онзи от „Троновете“, да вдигне мъртвите, че да видиш ти как се прави пенсионната реформа за нула време

Гоголеви и гогодесни мъртви души | StandartNews.com

Ако можехме и ние един Зимен крал да имаме като онзи от „Троновете“, да вдигне мъртвите, че да видиш ти как се прави пенсионната реформа за нула време! Наистина как пък някой не измисли сюжет, в който зомбитата не гонят живите, за да ги изядат, а садят арпаджик, примерно. Това, човешкото въображение само да разрушава му дай!

Ако имахме зомбита, можехме да ги настаним в тези 746 къщи за гости, дето ги спрягат предизборно. Така и европейската програма изпълнена, и собствениците доволни! Имаме и 591 села с едноцифрен брой жители или изобщо без население. При това с прекрасна, плодородна земя и с вода! Бих предложил мигранти да заселваме, ама знам, че патриотите ще рипнат като ужилени. Те много се страхуват покрай мигрантите да не се промъкне някой ирански хермафродит или друг някакъв джендър, който да им изпорти децата.

Понеже от патриотични занимания явно нямат време да ги възпитават, та дечицата, завалийките, са силно подталиви на влияния от норвежки гейове и училищни програми по полово възпитание. Чудя се коя е тази училищна програма по полово възпитание, която може да се опъне на you porn, например? Ако има измислена подобна, ще е световен принос и ще има да се гордеем със създателя й, както сега се гордеем с Джон Атанасов и Кольо Фичето, дето спасил „Нотр Дам” да не потъне в Сена. Но не е случайно, че българските патриоти са подозрителни към норвежците. През седмицата норвежки гейове заловиха кит по подозрение, че е руски шпионин. А пък иранските травестити в Йемен заловиха нашия лешояд Нелсън пак по същото подозрение. Ето – не само децата, но и животните не обичат!

Твърди се обаче, че имаме и ние зомбита. Въпреки подозренията, че именно те са правили ремонта по „Граф Игнатиев“ в София, всъщност са само в избирателните списъци. Били около 400 хиляди, според различни изчисления. За сега могат само да гласуват, но се провеждат експерименти да ги научат да правят едно-друго. Между мъртвите души на Гогол и зомбитата на Гугъл също няма голяма разлика. Гоголевите вероятно ще гласуват за Европарламент, докато Гогодесните най-вероятно ще са в Гърция, защото пак се падат няколко почивни дни.

През почивните дни направихме една репетиция - можем ли да се върнем от Халкидики, преди да затворят избирателните секции. Ами не можем!

Твърди се също така, че трудът е направил от маймуните социалисти. За това и на първи май празнуваме, като не работим.

Изобщо май е месецът, през който най-много не работим. Не е случайно, че пилотите викат may day, докато им пада самолетът! Понякога и машините отказват да работят през май. Затова спасението е в зомбитата - те нямат празници и ако можем да ги научим да работят, докато ние сме в Гърция на почивка, ще е чудесно. Така де, след като могат да гласуват, би трябвало да могат и да работят!

Как ще гласуват зомбитата на изобрите е загадка. Не би трябвало да ги примамват кебапчета и по 50 лева, защото като „неживи” нямат битови нужди. Вероятно ще ги водят духовните нужди, а – както е известно – духовните нужди по тези географски ширини най-често водят до емиграция.

Да погледнем предложенията. С какво ще ги привлече листата на ДПС, например? Ще изпратят Карадайъ и Пеевски в Брюксел? Първият говори английски вероятно по-добре от български. Просто няма как да е по-лошо. Вторият е богат и много хора искат да не е в България. Дали е в ход класическото за старите партии премахване чрез преместване на друг, по-висок пост? Едва ли, а и Делян събра най-много номинации в собствената си партия, което е респектиращо. Избирателите на ДПС не се купуват и продават и това е медицински факт вече близо три десетилетия. Както винаги, ДПС е загадка, която изначално по някакъв начин е свързана с избора на главен прокурор.

Демократична България. Стефан Тафров вън от съмнение е най-подготвеният за евродепутат българин в момента. Но листата се води от Радан Кънев. Политическата му биография е панорамна снимка на това, което се случи с неживото СДС – ДСБ, Реформаторски блок, Нова Република и накрая Демократична България. Всички избиратели на тези четири агрегатни състояния в момента не стигат за един евромандат, камо ли за два. Как Радан ще убеди неживите, че именно той е продължител на онези, които ги изкараха по площадите през 1990-а, също е загадка.

Патриотите искат да решават проблеми на националната държава от края на 19 век в Европарламента от 21 век. Това е симпатично за неживите до момента, когато си дадат сметка, че във вътрешен план всичките им патриотични усилия водят от България на три морета към България на три партии – ГЕРБ, БСП и ДПС. Те обаче са обещали, че след като се преборят с норвежки гейове, ирански травестити, български роми и всякакви там джендъри, ще се захванат и със зомбитата. Това звучи мобилизиращо.

За БСП важи онзи стих на дядо Вазов дето турците тръпнели, „друг път невидели в едно да се бият живи и умрели”. Вътрешната битка на „Позитано” успя да избута Станишев на проблемното 5-о място в листата и хубаво да омаже всички, включително и президентските опити да се дистанцира от БСП и Радев да се направи на президент на всички българи. Какъвто и резултат да постигне БСП на тези избори, резултатът вече е постигнат – БСП по никакъв начин не изглежда като алтернатива на властта в момента, президентът е закачен за блузата на Корнелия като значка на Чебурашка, а най-първият социалист в Европа е направен за смях.

Остават ГЕРБ, които - въпреки подкрепата от ред малки десни формации, начело със СДС, успяха да създадат усещането, че са атакувани отвсякъде и обкръжени от зомбитата на Краля на нощта. Точно като в последния епизод на „Игра на тронове”.

Борисов вече прати два ескадрона дотраки - държавни чиновници, да погинат в първите редици. И това – противно на прогнозите – създава страхотна мобилизация на втората и третата отбранителна линия в ГЕРБ. Цветанов е по-мотивиран от Джон Сняг, Денерис и всички останали живи Старки едновременно да се завърне в света на живите политически фактори. А за него казват, че веднъж влязъл в книжарница и попитал: „Имате ли книгата „Как да се преборим с ината си? Имате я?! Ами, няма да си я купя!!! ”

Както на повечето избори досега, мъртвите души ще са решаващи. А – вече стана ясно, че и много от живите няма да успеят да се приберат навреме от Гърция, за да гласуват.

Тези избори ще променят всичко, непроменяйки го.

Странно е, че на Изток нямаме този страх от зомбита, който ги тресе на Запад. Може би, защото това, на което американците му викат „зомби”, ние му викаме „воскресение“. И някак сме свикнали с мъртвите души – учим за тях в училище, гледаме ги в театъра, настаняваме ги в къщите за гости, приемаме ги за студенти, отпускаме им клинични пътеки и свидетелства за инвалидност, пращаме ги да гласуват вместо нас. Имаме и селскостопански животни – мъртви души, за които взимаме пари от европейските земеделски фондове. Даже делим мъртвите души на гоголеви и гогодесни. Научим ли ги и да работят, ще построим комунизма, казвам ви!

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай