Екшънът на Слай е на второ място, според "Форбс"

Филм за Асанж - топпровал 2013

Екшънът на Слай е на второ място, според "Форбс" | StandartNews.com

Филмът "Петата власт", който показва възхода на Джулиън Асанж и "Уикилийкс" и последвалия раздор между него и най-доверения му сътрудник, Даниел Домшайт-Берг, беше определен от списание "Форбс" за най-големия боксофис провал на 2013 г. В ролята на Асанж е Бенедикт Къмбърбач, който според критиците се справя повече от добре, но това не помага на сюжета да се превърне в касоразбивач. Асанж е кълбо от противоречия - тираничен в застъпничеството си за публичност, надменен, но и дълбоко несигурен в себе си. "Петата власт" донесе 6 милиона долара при похарчени за неговото реализиране 28 милиона. Австралиецът извади на бял свят хиляди тайни документи на американската дипломация, заради което се укриваше в посолството на Еквадор в Лондон. Бенедикт Къмбърбач е известен като Шерлок Холмс от BBC. Според критиците филмът страда от тежък и несръчен сценарий, лишен от емоции. В крайна сметка от това губят зрителите, чиято връзка с главните герои се къса. Самият Асанж определи "Петата власт" като "пропаганда срещу Уикилийкс". Не хареса и играта на Къмбърбач, включително заради британския му акцент.

Втори в класацията на "Форбс" е екшънът "Куршум в главата" със Силвестър Сталоун. При него са отчетени само дадените средства за правенето на лентата, без да се включва похарченото за маркетинг. Филмът успя да си върне едва 36 на сто от инвестицията и донесе 9 милиона долара при бюджет от 40 милиона. Сталоун е в образа на застаряващия наемен убиец Джими Бобо, който е принуден да обедини сили с полицейски служител, издирващ отговорни за убийството на партньора му. Работата по "Куршум в главата" беше отлагана многократно и от студиото "Уорнър Брос" смениха няколко режисьори, преди да се спрат на ветерана Уолтър Хил. Преди тази "присъда" на "Форбс" да сполети продукцията, Сталоун уверяваше, че "Куршум в главата" ще бъде "пир за феновете на екшън-трилърите от старата школа". Негови екранни партньори са Крисчън Слейтър, Джейсън Момоа и Сунг Канг.

На трето място списанието е сложило "Параноя", въпреки че в него се разписват воини от тежката артилерия - Харисън Форд и Гари Олдман. Участва и бившето гадже на Майли Сайръс - Лиъм Хемсуърт. С него е и Амбър Хърд, изгората на Джони Деп. Филмът е с приходи от 13,5 милиона долара при бюджет от 35 милиона.

В класацията попадат още филмът "Паркър" с Дженифър Лопес (бюджет от 35 млн. долара, приходи от 17 млн.), "Корумпиран град" с Ръсел Кроу и Марк Уолбърг (бюджет от 35 млн., приходи от 19 млн.), "Надиграването" (бюджет от 20 млн., приходи от 11 млн.).

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай