Вторник,

Джеймс Бонд е "импотентен алкохолик"

От: Failed to load user -
2000
Джеймс Бонд е "импотентен алкохолик"
A
A
A

Лондон. Лекари, анализирали романите на Иън Флеминг за Джеймс Бонд, доказаха, че любовта му към алкохола ще го остави импотентен и на прага на смъртта, предаде Би Би Си.

Лекарите в Дерби и Нотингам са анализирали всичките 14 романа за героя и са заключили, че средните 92 единици алкохол, които поглъща Джеймс Бонд седмично, го правят непоправим алкохолик.

"Той е известен с това, че се наслаждава на употребата на тютюн, алкохол и жени. Любимата му фраза е "Водка Мартини, разклатено, не разбъркано", отбелязват тримата лекари, които се захванали с изследването, публикувано в British Medical Journal BMJ.

Според изводите, до които стигнали учените, тайният агент „пие най-вече, когато е на мисия за сметка на Нейно величество и има само едно посочване на консумация на алкохол, когато не е на служба".

Единицата на алкохол във Великобритания е еквивалентна на 10 милилитра или 8 грама чист алкохол (спрямо 10 грама в други страни) .

Световната здравна организация (СЗО)определя 210 грама на седмица (или 3 чаши вино на ден) като гранична стойност, след която потреблението се счита за прекомерно. По дефиниция на СЗО употребата на над 280 грама алкохол е рискована, а над 420 - вредна.

"Седмичната консумация на алкохол от Джеймс Бонд е четири пъти по-висока от максималната допустима доза за мъж", каза д-р Патрик Дейвис, педиатър в общинската болница в Нотингам, един от съавторите на научната статия.

007 е подложен на "значителен риск от развитие на заболяване на черния дроб - цироза, импотентност или други проблеми със здравето, свързани с употребата на алкохол, да пострада сериозно или да умре заради своя алкохолизъм", твърдят учените.

"Ние признаваме, че честите срещи с международни терористи (... ) може да доведат до пиене, но ще посъветваме г-н Бонд да се консултира с лекар (...) и да намали консумацията до по-малко опасни равнища", е заключението на лекарите.

Преди година бе цитирано друго старателно изследване на atomicmartinis.com, което обхваща всички трудове на Флеминг и установява, че Джеймс Бонд консумира по една напитка средно на седем страници текст. В него се посочваха консумираните всичко 317 напитки, сред които води уискито с голяма разлика - общо 101 уискита, от които 58 бърбъна и 38 скоча, предаде БГНЕС.

Джеймс Бонд обича и шампанско (30 пъти), а в "Човек живее само два пъти" от 1964 година, чието действие се развива в Япония, Бонд опитва и саке, което му харесва - пил го е общо 35 пъти. Освен водка с мартини, която към 2012 година Джеймс Бонд пие 19 пъти, той е изпил още почти толкова джина с мартини, (макар че повечето от тях са му поръчани от друг).


Всички новини от категория Мнения.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията