Донос за Сатирата разбуни гилдията

Донос за Сатирата разбуни гилдията | StandartNews.com

София. Донос, подписан от "Агент Василев", разбуни театралната гилдия. Неговият автор твърди, че Здравко Митков е гласен за шеф на Сатирата. Във вторник е събеседването с четиримата кандидати за горещия стол - професорът, Калин Сърменов, Мариан Бачев и Бойко Богданов.

Въпросният информатор уточнява схемата - Стефан Данаилов е "спуснал" своя "избраник" на министър Петър Стоянович, а новината е тиражирана от Павел Васев, директор на Народния. Изпълнението на конспирацията било възложено на зам.-министъра Васил Василев, като пряк отговорник била Красимира Филипова. Писачът обяснява, че Здравко Митков имал картонче от ДС с кодово име "Агент Василев". Всъщност за досие на професора се заговори, докато той беше ректор на ВИТИЗ. От министерството на културата припомниха, че директорските конкурси се провеждат при пълна прозрачност и че министърът делегира права на специално жури и не се меси в работата му.

Стефан Данаилов беше категоричен: "Никога не съм се вълнувал на реплики или анонимки от рода на "Един човек каза, но не можах да разбера кой е той, защото не бях там". Обидно е за творците да бъдат омърсявани в подобна кампания. Пасквил-клевета като този няма място в медиите. Иначе публичният ни живот би се превърнал в безкрайна небивалица и ще се тровим със съмнения и откровени лъжи". Павел Васел беше още по-лаконичен. "До вчера дори не знаех кои са кандидатите за директор в Сатирата, защото бях в чужбина".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай