Доктор Тони навъртяла 2000 км наведнъж

Доктор Тони навъртяла 2000 км наведнъж | StandartNews.com

Д-р Антония Първанова е навъртяла с мотора си цели 2000 километра наведнъж, макар и с почивки през няколко часа. Евродепутатката, наричана нежно в НДСВ доктор Тони, е истински рокер, но не пие бира и не се татуира - още повече че това съвсем не е задължително, за да принадлежиш към кастата. Това сподели чаровната дама в "Усещане за жена" по TV7. Бързите возила на две колела са нейна страст, още преди да проходи. "За пръв път съм се качила на мотор, когато съм била на 9 месеца. Сложили са ме между майка ми и баща ми, под якето на мама. А първата ми самостоятелна снимка на мотор е на 2 годинки", върна лентата Първанова. Тя разказа, че е израснала в консервативно, но жадно за авантюри семейство. "Родителите ми знаеха как да живеят. От тях съм научила да къмпингувам, да разпъвам палатка, да ловя риба". Дядо й е имал фабрика за бонбони. Една от бабите й пък е "виновница" за създаване на първия градски парк в Добрич.

Любовта към моторите и рокерската "религия" остават за цял живот, споделя д-р Първанова. Рок съборът, който е оставил най-приятни спомени в нея, пък бил в Милуоки, на 105-годишнината на марка мотори. "Имаше поне 450 хиляди човека и най-големите видеостени, които съм виждала. В един момент на тези стени се появи гърбът на мой приятел, на чийто елек пишеше "България". Почувствах се много горда". Нейното хоби е популярно и сред колегите й в Европарламента. Всяка година феновете на моторите се събират и си организират каране, което стартира от Европарламента и преминава по улиците на Брюксел.

В студиото на "Усещане за жена" Антония Първанова показва и малка част от аксесоарите и кожените си дрехи. Особено екстравагантни се оказаха обувки на ултрависок ток, с много капси и токи. Д-р Тони обаче разкри още една страст - да събира автентични български носии. В колекцията си има вече над 10. Самата тя може да шие професионално, защото има клас по шев и машинна бродерия. Дори две години е работила във фабрика за дрехи, преди да влезе в Медицинската академия. Гери, която е актриса, също се оказа професионален шивач и показа на гостенката сватбената си рокля - с много традиционни мотиви от носиите, а бродерията е дело на самата Гергана и семейството й.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай