Букмейкърите: "Оскар" за "Гравитация" или "Американска схема"

Залаганията за най-престижната статуетка са във вихъра си

Букмейкърите: "Оскар" за "Гравитация" или "Американска схема"  | StandartNews.com

Букмейкърските къщи дадоха страшно ниски коефициенти за "Гравитация" и "Американска схема" - двете ленти с по 10 номинации, включително и за най-добър филм.

При 200 заложени паунда печалбата при статуетка за хит на годината за една от двете продукции е само 4, отсъдиха те. Трети по шанс за "Оскар" за най-добър филм е "Вълкът от Уолстрийт" - магнетичните Скорсезе, Лео ди Каприо и новата любимка на киноманите Марго Роби изстреляха зашеметяващ сюжет за алчността и начина, по който парите променят брокерите.

Надпреварата при режисьорите има ясен фаворит - Дейвид О'Ръсел и "Американска схема". Коефициентът за победа на криминалната трагикомедия е 14 паунда печалба при заложени 200. Историята е за измамници от 70-те години на XX в., станали информатори на ФБР и помогнали за уличаването на политици, замесени в корупционна афера.

Според букмейкърите Леонардо ди Каприо най-вероятно ще прегърне първата си статуетка след две десетилетия прекрасни роли - единственият друг кандидат с толкова нисък коефициент е Матю Макконъхи, който прави брилянтна роля в "Клубът на купувачите от Далас". Матю се превъплъщава в мъж, заразен от ХИВ, който продава лекарства на братята си по съдба и пресъздава майсторски граничните състояния на човек, на когото лекарите дават 30 дни живот.

"Лео е по-вероятен като победител, защото Академията обича да награждава актьори, които са поели роля извън обичайната за личността им. С Вълка на Скорсезе Леонардо ди Каприо е напуснал комфортната си зона, през която например игра Гетсби. Сега е неузнаваем и Академията ще оцени това", пишат кинокритиците зад океана.

Голямата изненада в хазартния бизнес е коефициентът за Мерил Стрийп ("У дома през август") - тя има много по-малък шанс в сравнение с Кейт Бланшет ("Син жасмин") и Сандра Бълок ("Гравитация"). Това е 18-ата номинация на Стрийп, която е и рекордьорката по "Оскари" сред жените - три.

Интересното е, че самата Мерил коментира номинацията си така: "Вече не мога да изиграя нищо ново. Има толкова много млади момичета, които заслужаваха повече от мен. Написах писмо на Ема Томпсън, в което й казах, че искрено съжалявам за липсата й. Тя игра прекрасно в "Спасяването на мистър Банкс". Когато взе "Оскар"-а за ролята на Маргарет Тачър, Стрийп се пошегува от сцената: "Вероятно за последен път излизам пред вас по този повод".

Според изчисленията на експертите най-премерен риск е евентуалният залог за "12 години в робство" на Стив Маккуин - историята на свободен чернокож мъж, отвлечен и продаден в робство в Америка във времето преди Гражданската война. Лентата има 9 номинации и със сигурност ще се добере до няколко статуетки, но за разлика от "Гравитация" и "Американска схема" се възнаграждава с по-добър коефициент.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай