Брус Уилис пак спасява света

В "БСП 2" Катрин Зита-Джоунс и компания се борят срещу ядрено оръжие

Брус Уилис пак спасява света | StandartNews.com

След успеха на първия филм "Бесни Страшни Пенсии" логично беше продължението да е въпрос на време. Ветераните от екшъна, събрал близо 200 милиона в зелено - Брус Уилис, Хелън Мирън и Джон Малкович се завръщат за втората част. Сюжетът ни среща с бившия агент от ЦРУ Франк Моузес, който се опитва да води спокоен и пълноценен живот. Заплануваното затишие е провалено, когато научава, че агенти от Интерпол са тръгнали след него. Опитвайки да изчисти реномето си, той и ексцентричния му партньор Марвин откриват, че е задействан план за внасяне на ядрено оръжие в Русия и съвсем скоро унищожителната му сила ще бъде отприщена. За да предотврати катастрофата, Франк е принуден да се обедини със създателя на този проект, психически нестабилният учен Едуард Бейли. Така че продуцентите от Summit еntertaiment обещават не само шпионски екшън, примесен с комедия, но и насладата от играта на Дейвид Тюлис, Лий Байънг Хън, Нийл МакДона, невероятната Катрин Зита- Джоунс, изключителния Антъни Хопкинс.

Режисьорът този път ще бъде сменен. Робърт Швантке, работил по първата част, е избрал да отдаде всичките си сили за фантастичния екшън "РПУ: На оня свят", който очакваме скоро по българските кина. Заместникът на Швантке е награденият с "Оскар" Дийн Парисо, който режисира и хита с Джим Кери "Купон с Дик и Джейн". С бюджет от около 70 милиона долара, снимачният процес приключи в средата на декември. Интересен факт е, че лентата е третият общ проект между Брус Уилис и Катрин Зита-Джоунс след "Заложи на любимия" и "Бандата на Оушън 2".

По-голямата част от действието във втората част променя местоположението си, развивайки се предимно в Европа. Героите пътуват много повече, минавайки през Париж, Москва и Лондон. Продуцентът Лоренцо ди Бонавентура, натрупал цяло състояние след успеха на "Трансформърс", похвали новите попълнения в каста, подчертавайки, че филмът е много по-пъстър и забавен. "Всеки, който участваше в "БСП - Бесни Страшни Пенсии 2" може да са гордее с постигнатото", категоричен беше продуцентът.

Филмът стартира своята разходка из киносалоните в Америка тази седмица, дебютирайки на пето място с приблизително 18 милиона печалби. Това е една идея по-малко от предишната част, която в първия си уикенд събра 21 милиона през октомври 2010 година. Въпреки това, продуцентите се надяват, че филмът ще задържи зрителския интерес през следващите седмици, давайки им преимуществото да създадат поне още един филм за екшън ветераните.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай