Бъдете нащрек за ЧРД

Какво да не правим на специалната дата

Бъдете нащрек за ЧРД | StandartNews.com

Рожденият ден може да бъде колкото щастливо, толкова и разочароващо събитие. Най-вече, защото го натоварваме с прекомерни очаквания и мечтаем той да бъде най-прекрасният ден в годината, дори в живота ни досега. Големите надежди трудно се реализират - както става с всяко подобно нещо в живота, и често ни пречат да се радваме на това, което имаме. А то, колкото и малко да е, може да се окаже всичко, от което имаме нужда. Заслепени от радостта, че имаме рожден ден, често правим бързи и необмислени стъпки, които костват не само доброто прекарване, но и остават като лош спомен за дълго. За това ето десетте най-важни неща, които да не правим на рождения си ден.

1. Без грандиозни планове

Големите планове натоварват с притеснението дали ще се реализират, както сте ги замислили. Тук не говорим за пътуване до Фиджи, което би направило рождения ви ден незабравим, макар че ще сте далеч от дома. Става дума за това да не се претоварвате с ангажименти - да отидете на работа, където да впечатлите колегите си с вкусните неща, които сте сготвили, да изглеждате зашеметяващо, да отидете на вечеря с родителите си и накрая да купонясвате с приятели до зори. Всичко това просто няма как да се случи за един ден. Затова редуцирайте. Пуснете си отпуск или не правете нищо у дома. Помнете, че това е вашият ден - трябва да сте спокойни и да се радвате, а не да треперите дали ще успеете да свършите всичко.

2. Без истерия в последния момент

Дори да не сте направили грандиозни планове, не е добра идея да оставяте и всичко за последния момент. Гостите ви да знаят, че довечера са на рожден ден, но да не знаят къде трябва да дойдат. Пък и късните резервации са рисковани. Притиснати от времето всъщност ще изгубите повече нерви да разрешите проблема, отколкото ако сте се погрижили преди това. Никой не казва, че трябва да правите планове месец предварително, но поне ден преди купона е задължително да съобщите на гостите си къде ще ги събирате.

3. Купон у дома не е добра идея

Вариантът за парти у дома е идеален за детски рожден ден, но за възрастни хора е по-скоро натоварващ избор. Вярно, че ще спестите някой лев от сбирки по скъпи заведения, но помислете пък какви нерви и домакински напъни ще спестите, ако се изнесете от апартамента. Макар и рожденик, вие ще сте домакинът, от който зависи всичко. Първо трябва да приготвите дома си за гостите, да почистите и да скриете всички ценни вещи, да приготвите или поръчате храна, а последствията от самото парти ще са още по-неприятни. Чаши и чинии за миене, пълни пепелници, маса боклук за чистене. Накрая вместо да си легнете доволни, ще бъдете скапани, а на сутринта ще ви чака още повече работа.

4. Без мегавечеря

Ако все пак сте решили да останете у дома и да сготвите за любим човек или за приятелите си, не се впускайте в приготвянето на петстепенно меню. Не че няма да очаровате гостите си, но щурането в кухнята с часове преди самия купон ще ви измори и ще лиши деня от неговата специалност. Пригответе едно или две неща, а останалите поръчайте. Но не забравяйте, че най-важното е тортата, защото, както казва Джулия Чайлд, купон без торта си е обикновено събиране.

5. Без фразата: "Не искам подаръци"

Дори наистина да си мислете, че не искате подаръци, не правете грешката да съобщавате това на гостите си. Не е нужно армаганите да струват скъпо или да са нещо уникално - напротив, дори малките, но направени с любов неща, са много по-ценни. И именно те са онова, което прави партито различно от всяко друго. За това се оставете да бъдете изненадани.

6. Без гости "по протокол"

Искате голям и незабравим купон? Да, но това често свършва неочаквано. В стремежа си да съберете колкото се може повече хора, е неизбежно сред тях да има и не особено приятни. Като новото гадже на най-добрия ви приятел от училище, което иска да е център на внимание или като приятеля на приятеля ви, който не си брои чашките и започва да чупи и вика. В големия списък с гости е възможно и да се окаже някоя бивша любов, а това изобщо не е препоръчително. За това съберете само най-добрите си авери, а големите купони ги оставете за друго време.

7. Без увертюрата "самота"

Ако сте освободили деня си от ангажименти, а купонът е чак вечерта, не е добра идея да бъдете сам до първите гости. Дори да си мислите, че искате да релаксирате и да се отдадете на свои си неща, по-добре ги отложете за друг път. Самотата не е правилният избор за рождения ден, защото в края на денонощието ще ви остави лош вкус. На този ден искаме да се чувстваме обичани и подкрепяни, така че излезте навън и се забавлявайте с приятел.

8. Без любовни суматохи

Рожденият ден не е Свети Валентин. Романтична вечеря за вас и любимия ви човек звучи добре, но можете да я организирате всеки друг път. Освен гаджето има и много други хора, които са важни за вас и които искат да сте заедно на специалната дата. Защо да ги пренебрегвате? Освен това колкото повече хора, толкова повече забава. А и ще получите повече подаръци.

9. Без излишни чашки

Повечкото чашки могат да доведат до сериозни проблеми - като нежелан стрипийз, нецензурни изрази и други откачени предложения, за които на сутринта ще съжалявате. Спестете си лошия послевкус и внимавайте с чашките. Така ще си запазите спомените и няма да ви е срам да се обадите на приятелите ви на следващия ден.

10. Без игри, които радват само вас

На човек му се иска да се забавлява с любимите игри на рождения си ден, но трябва да има предвид, че те често се оказват скучни за другите. Така че не досаждайте на гостите си с вашите закачки. Ако толкова държите на тях, не разпъвайте домино или монополи, а изберете някои по-веселяшки - като онези с неудобните въпроси, каквито има най-разнообразни.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай