Армани: Написах завещанието си

Армани: Написах завещанието си | StandartNews.com

Париж. "Написах завещанието си", разкри италианският дизайнер Джорджо Армани в интервю за френския вестник "Фигаро".
"Променям го почти всяка седмица. Това е мъчително, но когато човек работи 50 години, трябва да се погрижи за хората, които го съпътстват. Не обичам да мисля за времето след Армани, но все пак преди време попитах един от близките ми съдружници дали нещата ми са в ред.

Той ми отговори: "Когато Господ те повика, ще бъдеш готов, ще видиш". И това ме успокои", споделя още известният моделиер, който ще навърши 79 години през юли. Той не е склонен да говори за миналото, а гледа в бъдещето. "Денят на моето оттегляне ми се струва още много далеч. Разбира се, "Армани" ще се нуждае от нов ръководител. Но не стилист, по-скоро добър мениджър с усет към конфекцията, имиджа, комуникацията и стила. Нужни ми бяха 30 години, за да науча всичко това", обяснява Джорджо. Според слуховете за негов наследник се готви племенникът му - Андреа Камерана.

Миналата седмица Армани представи в Рим "One Night Only Roma", тройно събитие, съчетало повторното откриване на бутика му на улица "Кондоти", ревю и изложбата Eccentrico, показваща най-авангардните тенденции на италианския моделиер. На представянето във внушителния Дворец на цивилизациите в Рим централно място имаха трите модни линии - "Емпорио-Армани", "Джорджо Армани" и колекцията висша мода "Армани приве".

След ревюто на огромната тераса, приспособена за дансинг, около 1400 души се събраха на парти. Сред тях бяха близката приятелка на дизайнера Тина Търнър, София Лорен, Самюъл Джексън, Мила Йовович, Беренис Бежо. "Италия преживява труден период. Непрекъснато повтарят, че Рим е ужасяващ град, който е в ръцете на политици и мафиоти. Поради това исках да направя нещо. Обожавам този град, а когато се влюбиш в Рим, то е завинаги", сподели Армани.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай