Антибактериалните гелове може да отключат алергия

Препиването с вода води до гадене и дезориентация

Антибактериалните гелове може да отключат алергия | StandartNews.com

Храните се здравословно, приемате достатъчно витамини и тренирате, но въпреки това се чувствате зле. Оказва се, че най-доброто за вашето тяло всъщност може да ви навреди. Твърде много спорт, "правилни" храни и дори антибактериален гел ви правят по-податливи към някои заболявания. От Yahoo health дават някои съвети как може да избегнете обратния ефект на прекалено здравословния начин на живот, за да се чувствате наистина добре.

"Умереност във всичко", съветвал Сократ и това важи в пълна сила дори за най-полезните ни навици. Прекаляването с оранжевите плодове и зеленчуци, които са хит сред феновете на здравословния начин на живот, може да доведе до каротенемия. За това предупреждава диетологът Ейми Гудсън. Диагнозата идва от думата "каротин" - виновникът за цвета на морковите. Яденето на прекалено големи количества от тези зеленчуци може да увеличи неговото количество в организма и кожата ви да придобие неприятен жълтеникаво-оранжев тен. Въпреки че не е вреден, едва ли ще се превърнете в хит сред приятелите си с новия цвят на кожата. За да го избегнете,

включете в менюто повече разноцветни зеленчуци

съветват диетолозите.

Билки, чесън и риган пък могат да имат обратен ефект върху тялото ви, въпреки че често се препоръчват при лечение на някои инфекции. Ако прекалите с тях, вместо да оздравявате, започвате да се чувствате по-зле. "Виновник за това е възпалението в организма. При възпалителни процеси имунната система се обърква и започва да убива както болните, така и здравите клетки", обяснява д-р Кари Рунд. За да избегнете такъв обрат, се посъветвайте с лекар, обучен в природната медицина, за да определи точната доза на тези "медикаменти", която да ви помага, не да ви вреди.

Ако диетата ви кара да смените белия ориз с кафяв и да хапвате само пълнозърнест хляб, имайте предвид, че ще се чувствате подути. "Взаимодействието на чревните бактерии и голямото количество фибри, които се съдържат в тези продукти, предизвиква газове", разяснява д-р Патрик Такахаши, началник на отделение по гастроентерология. Д-р Такахаши препоръчва, за да не се чувствате като балон, фибрите в ежедневното ви меню да бъдат 14 г на всеки 1000 калории.

Дори и обикновената вода може да се окаже коварна. От ранна възраст на децата се повтаря, че трябва да пият много от нея. Това безспорно е така. Какво става обаче, ако препиете с нея? "Голямото количество вода

може да разреди натрия в кръвта ви

подчертава д-р Такахаши. Това от своя страна може да доведе до гадене, мускулни крампи и дезориентация и дори да бъде фатално. Точното количество вода, което ви е необходимо, е строго индивидуално. Зависи най-вече от физическата ви активност.

Антибактериалните гелове придобиха особена популярност през последните години. Много хора се изкушават да ги използват постоянно, особено по време на грипния сезон. Скорошно изследване на учени от Мичиганския университет показва, че хора, изложени продължително на съставките на антибактериалните гелове и сапуни, са по-склонни да развият алергии. "Избягвайте да използвате такива продукти повече от 4 пъти дневно", казва д-р Майкъл Шмит, микробиолог. Най-добре заложете на традиционните вода и сапун.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай