80 км делят 3-ма българи от космически тренинг в НАСА

80 км делят 3-ма българи от космически тренинг в НАСА | StandartNews.com

София. Heineken представиха новата си интересна кампания, именувана The Voyage, в рамките на която трима българи ще спечелят възможността да се включат в космически тренинг в базата на НАСА в Хюстън, Тексас. Стремежът на човека към непознатото и звездите вдъхновява Heineken да създаде приложението за смартфони 80kmtospace като част от кампанията.

Кой ще се нареди сред шепата избрани ще се реши в оспорвана надпревара, която ще даде възможност на най-способните да проявят откривателския си дух. Желаещите да влязат в играта трябва да изтеглят приложението на телефона си и да съберат 80 км по вертикала. По-просто казано, всеки път, когато се изкачват някъде нависоко, трябва да стартират 80kmtospace, след което, за да спре измерването, да направят снимка. Който иска, може да я сподели, за да могат приятелите му да я харесат.

Самият тренинг е създаден в партньорство с НАСА и ще се изпълни в тяхната база. Симулаторите са специално разработени, за да подготвят тялото на астронавта за нулевата гравитация, на която ще бъде подложено. За повече информация – сайтът на кампанията е www.80kmtospace.com, а всичко актуално и любопитно е на #80kmtospace.

Кампанията е подкрепена с видео, в което българският състезател по планинско бягане, Кирил Николов – Дизела, е предизивикан да покаже как се справя с изкачването на върхове, но не планински, а „градски". Задачата беше да покори петте най-високи сгради в София за по-малко от 2.5 часа като във времето е включено и придвижването между целите. Дизела обаче надхвърли очакванията и ги взе за по-малко – 2 часа и 3 минути.

За тези, които все още не знаят откъде да започнат – въпреки че във видеото са подсказани кои са най-високите цели в София, няма значение колко метра са сградите, в които се целят. Важното е да съберат бързо 80-те километра и да поемат към своето голямо, вълнуващо приключение. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай