Петък,

80 км делят 3-ма българи от космически тренинг в НАСА

От: Failed to load user -
1358
80 км делят 3-ма българи от космически тренинг в НАСА
A
A
A

София. Heineken представиха новата си интересна кампания, именувана The Voyage, в рамките на която трима българи ще спечелят възможността да се включат в космически тренинг в базата на НАСА в Хюстън, Тексас. Стремежът на човека към непознатото и звездите вдъхновява Heineken да създаде приложението за смартфони 80kmtospace като част от кампанията.

Кой ще се нареди сред шепата избрани ще се реши в оспорвана надпревара, която ще даде възможност на най-способните да проявят откривателския си дух. Желаещите да влязат в играта трябва да изтеглят приложението на телефона си и да съберат 80 км по вертикала. По-просто казано, всеки път, когато се изкачват някъде нависоко, трябва да стартират 80kmtospace, след което, за да спре измерването, да направят снимка. Който иска, може да я сподели, за да могат приятелите му да я харесат.

Самият тренинг е създаден в партньорство с НАСА и ще се изпълни в тяхната база. Симулаторите са специално разработени, за да подготвят тялото на астронавта за нулевата гравитация, на която ще бъде подложено. За повече информация – сайтът на кампанията е www.80kmtospace.com, а всичко актуално и любопитно е на #80kmtospace.

Кампанията е подкрепена с видео, в което българският състезател по планинско бягане, Кирил Николов – Дизела, е предизивикан да покаже как се справя с изкачването на върхове, но не планински, а „градски". Задачата беше да покори петте най-високи сгради в София за по-малко от 2.5 часа като във времето е включено и придвижването между целите. Дизела обаче надхвърли очакванията и ги взе за по-малко – 2 часа и 3 минути.

За тези, които все още не знаят откъде да започнат – въпреки че във видеото са подсказани кои са най-високите цели в София, няма значение колко метра са сградите, в които се целят. Важното е да съберат бързо 80-те километра и да поемат към своето голямо, вълнуващо приключение. 


Всички новини от категория Мнения.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички