$3,7 млн. струва най-скъпата бутилка водка

$3,7 млн. струва най-скъпата бутилка водка | StandartNews.com

Водката е една от най-популярните алкохолни напитки. Но има бутилки, които могат да си позволят само милионерите. Най-скъпата водка е Billionaire Vodka, която струва $3,7 млн. Дизайнът на бутилката е на Леон Версес, като по нея има над 3000 диаманта и кристали Swarovski.

Създадена е след огромния успех на шампанското на Верес за милиардери. На 2-ро място се нарежда Russo-Baltique Vodka (New) с цена $1,35 млн. Капачката на бутилката е от злато, а руският орел е от диаманти. Първият, отворил такава бутилка, е Принц Алберт, но тя му е подарена. На 3-то място е DIVA Premium Vodka - $1 млн. След това се нарежда Russo-Baltique Vodka (Old) - $740 000. На 5-о място е Belver Bears - $7240. Тази напитка е представена на филмовия фестивал в Кан. Дизайнът на бутилката е на Jean-Roch. На 6-о място е OVAL Swarovski Crystal Vodka - $6922.

Компанията пуска тази водка в лимитирана версия и по бутилката има 7 хил. кристала Swarovski. Продава се само в най-ексклузивните клубове в света като лондонския Dolce, Maddox, Amika, the Embassy, Maya, Tramp и Chinawhite. На 7-о място е Iordanov Vodka - $4 353. По бутилката има 14 хил. кристала Swarovski. 8-а е Stoli Elit: Himalayan Edition - $3000. За нея се използва вода от Хималаите.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай