Понеделник,

15 метров свински шиш опекоха в Алфатар

От: Администратор -
112
15 метров свински шиш опекоха в Алфатар
A
A
A

Силистра. 15 метров свински шиш опекоха в събота вечер в Алфатар. Собственикът на ресторант „Траката" Николай Колев събра приятели и сподвижници, които завъртяха вкусната мръвка, като репетиция за същинското състезание, когато ще се борят за влизане в книгата на рекордите Гинес.

30 килограма свинско месо и 20 кг зеленчук нанизаха върху гигантските пръчки кулинарите."25 деца и младежи на възраст от 14 до 25 години със скоростта на изстребители и с радостта на първооткриватели участваха в акцията.", похвали отбора си Ники Колев. Според него алфатарци вече са готови да завъртят 30 метров свински шиш, с който да разбият досегашния японски рекорд от пилешка мръвка, дълга 15 метра. Състезанието за Гинес е насрочено за юни, в навечерието на Деня на Свети дух, когато Алфатар чества своя празник.

„Моята инициатива за поставяне на световен рекорд цели да достави радост на земляците ми и да се чуе за Алфатар. Искам да покажа на управниците в България – местни и държавни, че около тях живеят хора, готови да правят добро. Децата и младежите могат да бъдат ангажирани с бъдещето на своя край, ако политиците не си заравят главите като щрауси в пясъка и не остават глухи за проблемите на хората.", обясни предприемачът ентусиаст.


Всички новини от категория Мнения.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички