Понеделник,

15 метров свински шиш опекоха в Алфатар

От: Администратор -
219
15 метров свински шиш опекоха в Алфатар
A
A
A

Силистра. 15 метров свински шиш опекоха в събота вечер в Алфатар. Собственикът на ресторант „Траката" Николай Колев събра приятели и сподвижници, които завъртяха вкусната мръвка, като репетиция за същинското състезание, когато ще се борят за влизане в книгата на рекордите Гинес.

30 килограма свинско месо и 20 кг зеленчук нанизаха върху гигантските пръчки кулинарите."25 деца и младежи на възраст от 14 до 25 години със скоростта на изстребители и с радостта на първооткриватели участваха в акцията.", похвали отбора си Ники Колев. Според него алфатарци вече са готови да завъртят 30 метров свински шиш, с който да разбият досегашния японски рекорд от пилешка мръвка, дълга 15 метра. Състезанието за Гинес е насрочено за юни, в навечерието на Деня на Свети дух, когато Алфатар чества своя празник.

„Моята инициатива за поставяне на световен рекорд цели да достави радост на земляците ми и да се чуе за Алфатар. Искам да покажа на управниците в България – местни и държавни, че около тях живеят хора, готови да правят добро. Децата и младежите могат да бъдат ангажирани с бъдещето на своя край, ако политиците не си заравят главите като щрауси в пясъка и не остават глухи за проблемите на хората.", обясни предприемачът ентусиаст.


Всички новини от категория Мнения.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията