$100 000 за най-скъпия калъф за телефон

$100 000 за най-скъпия калъф за телефон | StandartNews.com

Умните устройства се превръщат в мания и собствениците им вече са готови да харчат луди пари не само за тях, но и за прилежащите им аксесоари. И ако мислите, че калъфите за телефон са евтини, то ето малко информация, която ще ви накара да промените мнението си. Най-скъпият калъф за iPhone струва 100 000 долара. "Кожухът" за умния телефон е украсен с 200 диаманта, има вградени карбонови нишки и е подсилен с един милиметър, или 140 грама, 18-каратово злато. Още 400 диаманта са използвани, за да се нарисува отхапаната ябълка на предната част на калъфа.

Второто място в класацията за най-скъпи аксесоари за "обличане" на телефони се държи отново от калъф, украсен с диаманти. Той обаче струва едва 20 000 долара. При изработката му са използвани 42 диаманта от по 3,5 карата.

Далеч по-скромни и като външен вид, и като цена, са предложенията за калъфи за iPhone на Louis Vuitton, които заемат третото място в класацията. Тяхната цена достига 1120 долара и покриват само екрана, а не целия телефон. Изработени са от алигаторска кожа. Четвъртото място се държи от "самурайски" калъфи за 1000 долара, а петото е за модел с камъни Сваровски за 399 долара.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай