"Добруджа 07" в евротурнир с подкрепа на общината

"Добруджа 07" в евротурнир с подкрепа на общината | StandartNews.com

Това обяви добричкият градоначалник Йордан Йорданов, като заяви, че се ангажира с привличане на нови спонсори за клуба

Кметът на Добрич Йордан Йорданов заяви, че волейболният първенец на страната добричкият клуб "Добруджа 07" ще играе в евротурнири и добави, че момчетата и треньорът Мирослав Живков имат пълната подкрепа на общината. "Аз самият поемам ангажимент да привлека нови спонсори за клуба" - коментира още Йорданов и пожела успех на волейболистите в предстоящия в Бургас турнир за Купата на България, която миналата година момчетата спечелиха. Той добави, че ще има допълнителна финансова подкрепа за клуба от предвидените средства за спорт в бюджета. "Изработихме с екипа нова методика, по която ще се финансират спортните клубове и има резерв, който ще дадем за волейбола", поясни Йорданов.

Пред "Стандарт" почетният председател на клуба Веселин Велев сподели, че ръководството е водило разговори с кмета и добави, че все още има проблеми, за които се надява да се намери решение. "Аз, както и всички ние от клуба ще сме изключително щастливи, ако наистина имаме възможността да участваме в евротурнир. Цялото ръководство имаме желание това да се случи. В проведените информативни разговори с кмета, като представител на общината, която е най-големия спонсор, го запознахме с два основни проблема, които стоят пред клуба за участие в евротурнир - залата ни не отговаря на изискванията на Европейската федерация и разходите, с които е свързано едно такова участие. Иначе имаме уверението на играчите от други клубове, че нагласата им е да играят в "Добруджа 07" от следващия сезон" - каза Велев. Зала "Добротица", където волейболистите радват хилядната публика няма нужната височина и отстояние на трибуните от игралното поле, според норматива на Европейската федерация по волейбол, обясни Велев.

Той сподели, че следващата задача пред тима е турнирът за Купата на България, който ще се проведе другата седмица в Бургас. "Отборите са разпределени в две групи, като ние сме в група с тимовете на "Нефтохимик" и "Миньор. Срещите са във вторник и сряда, четвъртък е почивен ден, а в петък и събота ще се играят финалите. Надяваме се да се представим успешно", коментира Велев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай