Започна 12-ият турнир "Лидерите" за купите на "Стандарт"

Започна 12-ият турнир "Лидерите" за купите на "Стандарт" | StandartNews.com

Започна 12-ият турнир "Лидерите" за купите на "Стандарт"

Започна 12-ото издание на тенис турнира на известните личности "Лидерите" за купите на "Стандарт" и БФТ. Домакин на най-посещаваното през годината състезание с участници от политиката, бизнеса, медицината и журналистиката е водещия спортен комплекс "ДЕМА" в жк. Младост 1А. Турнирът бе открит лично от главния редактор на "Стандарт" г-жа Славка Бозукова.

Приветствие към участниците поднесе и министъра на младежта и спорта Красен Кралев. Домакинът на престижната надпревара Мариана Ненова също поздрави Лидерите на корта. Гост на откриването бе и президентът на "Левски" Тодор Батков.

Откриването завърши с традиционната снимка на всички участници и официално гости.

Участие тази година взимат 30 двойки (22 мъжки и 8 дамски). Фаворити за титлите тази година са двойките проф. Генчо Начев/Петър Михнев, Сашо Йовков/Стоян Батов, Георги Тодоров/Калин Савов, Явор Цаков/Николай Найденов, Мартин Захариев/Христо Христов и тандемът на депутата от ГЕРБ Александър Ненков/Атанас Иванов. При дамите участват посредните шампионки Поли Пеева/Симона Пеева, медалистката дизайнерката Антоанет Тончева/Биляна Караманолева.

Днес ще се изиграят всички срещи в трите групи (до 60 и 60+ при мъжете) и при дамите. Полуфиналите и финалите са в неделя от 9,30 ч. За поредна година турнирът се провежда с изключителната подкрепа на ПИБ и с топки Head.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай