Цвети Пиронкова с бърза победа на старта в Москва

Цвети Пиронкова с бърза победа на старта в Москва  | StandartNews.com

Москва. Най-добрата ни ракета при жените Цветана Пиронкова би с 6:2, 6:2 102-рата в света Данка Ковинич на турнира в Москва с награден фонд $710,000.

Категоричната победа над най-добрата тенисистка на Черна гора запази традицията Пиронкова да преминава първия кръг на "Kremlin Cup", където единствено при дебюта ѝ през 2005-а отпадна в квалификациите, а оттогава в пет поредни участия записва поне един успех в основната схема, информира tenniskafe.com.

"Победата изглеждаше лесна, но не беше така. С развитието на мача започнах да играя все по-добре и да се чувствам по-добре на корта. В края на сезона съм малко изморена, но това се отнася за абсолютно всички турнири. Остава ми още един турнир до края на годината - Турнирът на шампионките в София, където ще имам възможност да играя пред родната си публика", каза Пиронкова след края на мача.

С триумфа в битката на първите ракети на двете страни, Цвети отново се намира на прага на Топ 40 на света. Българката добавя 55 точки и активът ѝ нараства до 1188 - само на 27 зад Клара Кукалова, която вече е извън надпреварата в руската столица. При още един успех на Пиронкова ще ѝ подсигури завръщане сред първите 40 в женския тенис, от където изпадна след тазгодишния Уимбълдън.

Цвети ще се изправи срещу победителката от двубоя между Александра Крунич и осмата поставена Каролин Гарсия, който е утре.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай