Три българки продължават на "Sozopol Santa Marina Cup"

Три българки продължават на "Sozopol Santa Marina Cup" | StandartNews.com

Три български тенисистки - Джулия Терзийска, Изабелла Шиникова и Виктория Томова - се класираха за четвъртфиналите на международния турнир по тенис "Sozopol Santa Marina Cup", който е валиден за световната ранглиста за жени с награден фонд 10 000 долара и се провежда на кортовете на ваканционно селище "Санта Марина" в Созопол.

Поставената под №1 в основната схема Джулия Терзийска победи убедително румънката Габриела Дука с 6:4 6:2. В четвъртфиналите утре нейна съперничка ще бъде друга представителка на северната ни съседка - квалификантката Андрея Амалия Роска, която отстрани трудно сънародничката си Елена Теодора Кадар с 6:1 4:6 7:5.

№5 в схемата Виктория Томова също продължи доброто си представяне в Созопол с двусетова победа - над германката Линда Пренкович със 7:5 6:2. Българката водеше с 4:1 и 5:2 в първия сет, допусна изравняване, но след това спечели 8 от последните 10 гейма. Утре Томова ще спори срещу германката Луиза Мари Хубер, победила своята сънародничка и №3 в схемата Ана Клазен със 7:6(5) 7:5 след 144 минути игра.

Втората поставена Изабелла Шиникова се наложи с 6:2 6:2 над последната българка, достигнала до осминафиналната фаза - Вивиан Златанова. В спор за място на полуфинал Шиникова ще срещне германката Амели Интерт, която надигра руската квалификантка Наталия Белова с 6:2 7:6(8).

В последния четвъртфинал утре в Созопол ще играят Хулиета Лара Естабле (Аржентина) и Марго Йеролимо (Франция).

Четвъртфиналистките поединично Терзийска и Шиникова са и единствените българки, класирали се за полуфиналите на двойки на "Sozopol Santa Marina Cup". Двете победиха днес Габриела Михайлова и Гергана Топалова с 6:3 6:1 и ще спорят за място във финала срещу французойката Йеролимо и италианката Дебора Киеза. Те отстраниха Виктория Томова и състезаващата се за Белгия Михаела Боев с 6:4 6:4.

Двата последователни турнира, които са и първите за Созопол официални международни състезания по тенис - "Sozopol Santa Marina Cup" и "Santa Marina Open" - се организират от домакините от ваканционно селище "Санта Марина" и "FPI Hotels& Resorts" със съдействието на Община Созопол и с подкрепата на Mall Galleria, "Булстрад", "УниКредит Булбанк", "Загорка" и "ЧЕЗ България".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай