"Тенис магазин": Маша пречи на Гришо

"Тенис магазин": Маша пречи на Гришо | StandartNews.com

Българинът е готов да влезе в панталоните на голямо момче, смята спец в тениса

Връзката с Мария Шарапова пречи на Григор Димитров, смята главният редактор на "Тенис магазин" Питър Бодо, който посвети огромен материал на българския тенисист.

"Димитров - тъмнокос, строен и жилав - проби дълбоко в таблоидната култура, след като стана гадже на Мария Шарапова през 2013 г. Ясно е, че тази връзка е повече разсейване, отколкото източник на мотивация", пише Бодо.

"Вече на 23, през 2014 г. той направи някои гигантски крачки към елитния статут. Лично за мен той беше най-прогресиращият играч в тура. До този сезон Димитров никога не бе стъпвал в топ 20, а през изминалите месеци се изкачи до номер 8 и ще посрещне новия сезон на 11-а позиция в ранглистата", казва още журналистът.

"Но по-важното е, че той има платформа как да осъществи финалния скок към върха. Димитров спечели титли на три различни настилки: твърди кортове (Акапулко), клей (Букурещ) и трева (Куинс). Григор е достатъчно гъвкав, за да бъде фактор на всички големи събития. Универсалността му не би означавала толкова много, ако не беше това постоянство, което изгради Димитров. През сезона записа баланс от 50-18 и в течение на последните единадесет месеца разви надеждността и фокуса, които са нужни за топ 10 и задържането в него. Да се научи да печели - ден след ден независимо от условията, е важна мисия за всеки млад играч. Но двойно по-важна за Димитров - един много находчив талант, чийто удар е съчетание от интуиция и качество", казва още Бодо. "Може би изминалият сезон бе последният урок, който трябваше да научи Димитров. И сега вече изглежда, че е готов да влезе в панталоните на голямо момче", завършва той.

Модел

Мария Шарапова засне поредната си реклама за немския автомобилен гигант "Порше".

Маша приключи участието си на турнира във Филипините, след което се прибра за снимки в Лос Анджелис. "Навън вали, но ние си снимаме в тъмното", написа приятелката на Григор Димитров под фотото от снимачния ден в "Туитър".

Удар на Пиронкова е номер 3

за отминалия сезон. Класацията е според броя на гледания на съответното изпълнение в официалния сайт на Женската тенис асоциация wtatennis.com. Ударът на Цвети е от полуфинала й срещу Петра Квитова в Сидни, където впоследствие българката спечели първата си и единствена до момента титла на ниво WTA. Двете направиха дълго разиграване, в което Пиронковаа през повечето време бе в защитна позиция, но в крайна сметка успя да отговори на чехкинята с невероятен минаващ удар от форхенд, след който зрителите бурно я аплодираха.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай