Тенесистки от 15 държави този уикенд в Албена

Тенесистки от 15 държави този уикенд в Албена | StandartNews.com

Тенисистки от 15 държави ще вземат участие в започващия този уикенд международен турнир по тенис за жени Albena Open. Срещите ще се проведат на кортовете на тенис център "Калиопа", като за турнира в официалния тенис курорт на България ще пристигнат топ състезателки от Чехия, Румъния, Унгария, Украйна, Германия, Австрия, Русия, Турция, Сърбия, Белгия, Холандия, Молдова, България, Великобритания и Израел.

Надпреварата е с награден фонд 10 000 долара и носи точки за световната ранглиста. Супервайзор е Веселина Донева, която е с най-висок ранкинг сред тенис съдиите ни. От заявените състезателки поставена под №1 се очаква да бъде националката ни Диа Евтимова, която е №317 в WTA. В другата част на схемата поставена под №2 ще бъде чехкинята Габриела Пантукова, която е №361. По ранкинг още две българки попадат в основната схема - държавната ни вицешампионка Петя Аршинкова и Вивиан Златанова. Домакините от Албена, които през последните години подкрепят развитието на българския тенис ще подарят „уайлд кард" за директно участие в основната схема на най-новата ни надежда в аристократичния спорт - Габриел Каратанчева.

Припомняме Ви, че шампионка в първото издание на Открития шампионат на Албена през 2013 г. бе Вивиан Златанова, а м.г. чехкинята Пернила Мендешова си тръгна с две титли от родния ни курорт. Кортовете в момента в родния ни курорт са на най-високо професионално ниво за квалификациите през уикенда и срещите от основната схема на сингъл и двойки през следващата седмица. Финалистките ще получат красиви кристални плакети.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай