Слагат допълнителна трибуна заради Гришо

Открих Димитров в Чехия, разкри босът на тениса

Слагат допълнителна трибуна заради Гришо | StandartNews.com

Истерията около пристигането на Григор Димитров в Гърция продължава.

Интересът към българската тенис звезда е огромен и вече се обмисля домакините да поставят допълнителна трибуна край кортовете на "Илиуполис" в Атина за мачовете с нашите от Купа "Дейвис". Очакват се над 200 българи, живеещи в гръцката столица, да подкрепят нашите с трибагреници.

Отборът ни лети за Атина в понеделник. Южните ни съседи пишат, че очакват Гришо в сряда, като хасковлията ще присъства на жребия.

"Аз бях един от първите, които откриха Димитров, и го наградих на състезание през 2004 г.", това заяви президентът на Международната тенис федерация (ITF) Франческо Ричи Бити. Босът пристигна в София като специален гост на годишната среща на Тенис Европа.

"Това стана на едно юношеско първенство в Чехия. Там той бе един от най-добрите играчи. Григор е близо до големите си цели и до това да бъде от златното поколение", каза още Бити. Президентът на ITF, който е "доктор хонорис кауза" на НСА, имаше срещи с премиера Пламен Орешарски и президента Росен Плевнелиев. "Радвам се, че можем да предложим домакинството на Конгреса на Европейската тенис асоциация. Стремим се да създаваме добри условия за развитие на спорта", заяви министър-председателят. Спортният министър Мариана Георгиева подчерта, че част от средствата от публичната инвестиционна програма се дават за спортна инфраструктураts включително за тенис кортове.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай