Шиникова излиза за титлата от "Sozopol Santa Marina Cup"

Шиникова излиза за титлата от "Sozopol Santa Marina Cup" | StandartNews.com

Изабелла Шиникова ще играе срещу французойката Марго Йеролимо във финала на международния турнир по тенис за жени "Sozopol Santa Marina Cup", който е с награден фонд 10 000 долара и е валиден за световната ранглиста. Шиникова победи Виктория Томова в изцяло български полуфинал с 6:2 6:7(4) 6:0, а Йеролимо отстрани румънската квалификантка Андрея Амалия Роска с 6:3 6:1.

Финалът на турнира, който се организира със съдействието на Община Созопол, ще се играе утре в 11:00 ч. на корт №1 на тенис комплекса във ваканционно селище Санта Марина.

Шиникова и Томова изиграха много интересен мач, продължил над два часа и предложил на зрителите хубави разигравания и оспорвани геймове. В първия сет Шиникова проби всички сервис геймове на противничката си, на два пъти успя да вземе подаването си и спечели с 6:2. Във втория Томова поведе с 3:0, допусна обрат до 3:4, но стигна до тайбрек и го взе със 7:4 точки. Шиникова спечели категорично третия сет с 6:0, но първите няколко гейма бяха много по-оспорвани, отколкото резултатът показва.

За Изабелла Шиникова това бе девета поредна победа в турнир от календара на международната федерация по тенис ITF, след като стана шампионка във Варна миналата седмица. До момента тя е спечелила 7 титли на сингъл в турнири с награден фонд 10 000 долара. Последното препятствие по пътя й към осмата титла е 18-годишната французойка Марго Йеролимо, срещу която не е играла досега.

Йеролимо продължава да демонстрира отлична форма в Созопол и е без загубен сет от началото на турнира. Днес французойката се нуждаеше от само 65 минути, за да победи 16-годишната румънка Андрея Амалия Роска с 6:3 6:1, като записа 7 аса. Тя има една титла при жените досега - от друг български турнир - в Пловдив преди два месеца.
"Sozopol Santa Marina Cup" и започналият днес с квалификациите турнир от същия ранг "Santa Marina Open" се организират от домакините от ваканционно селище "Санта Марина" и "FPI Hotels& Resorts" със съдействието на Община Созопол и Българска федерация по тенис и с подкрепата на "Булстрад", "Теленор", Mall Galleria Бургас, "ЧЕЗ Трейд България" и "УниКредит Булбанк".

Джулия Терзийска и Изабелла Шиникова вече спечелиха титлата на двойки в „Санта Марина".

Ваканционно селище "Санта Марина" е част от хотелската верига "FPI Hotels & Resorts", убедително наложила се като престижна хотелска марка, символ на професионализъм и индивидуален подход към всеки гост.
Комплексът е удостоен с наградата на FIABCI (Световната федерация на професионалистите в областта на недвижимите имоти) - FIABCI World Prix d'Excellence, популярна и като "Оскар за недвижими имоти", в категория "Курорти" за 2014 г.
"Санта Марина" е също носител на отличията "Ваканционно селище на годината" за 2006 г. в Националния конкурс "Сграда на годината", международна награда "Най-добър морски проект" за 2009 г. и "Най-добър проект в България" - златен медал от международния конкурс на авторитетното издание "Homes Overseas" през 2010 г

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай