Шантава германка идва за Турнира на шампионките

Шантава германка идва за Турнира на шампионките | StandartNews.com

Андреа Петкович е сред сигурните участнички в Турнира на шампионките. Надпреварата ще се проведе за трета поредна година в з. "Арена Армеец" (28 октомври - 2 ноември). Шантавата германка, която следва политически науки в университета в Хаген, е номер 16 в света. Тя е е известна със своя танц "Петко денс", който изпълнява на корта след победа. Андреа поддържа видео блог в YouTube "Petkorazzi", в който общува с феновете си и раздава награди.

След тригодишна "суша" (главно заради контузии) родената в Тузла тенисистка спечели две титли този сезон - в Чарлстън и Бад Гащайн. Тя записа и първи полуфинал в кариерата си на "Ролан Гарос", след победа над Сара Ерани с 6:2, 6:2. Освен нея станаха ясни и още две състезатели за турнира в София. Това са словачката Доминика Цибулкова (номер 12 в ранглистата) и рускинята Екатерина Макарова (13). Тази година Цибулкова триумфира на турнира в Акапулко, Мексико в началото на март. Словачката започна сезона великолепно, като стигна до финала на Откритото първенство на Австралия, след победи над имена като Франческа Скиавоне, Мария Шарапова, Симона Халеп и Агниешка Радванска.

Извън тениса Доминика е известна с пристрастията си в модния дизайн. Тази година тя представи линията "Pome" ("хайде" или "давай", в превод от словашки - възгласът, с който Цибулкова се окуражава). Екатерина Макарова пък взе билет за София с победата на турнира в Патая Сити, Тайланд през февруари. Най-доброто представяне на 26-годишната рускиня в турнирите от Големия шлем на единично беше на US Open, където стигна до първия си полуфинал.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай