Шампионката от Мелбърн е луда по гозбите на баба

Шампионката от Мелбърн е луда по гозбите на баба | StandartNews.com

Анжелик Кербер винаги вкопчва нокти от страх в зъболекарския стол

Новата шампионка на Откритото първенство на Австралия - Анжелик Кербер, има доста шеметна история. Точно както походът й към титлата. Тя тръгна със спасяване на мачбол още в първия кръг и стигна до боя над "машината" и световна номер 1 - Серина Уилямс.

Кербер е родена в Бремен. Майка й е германка, а баща й поляк. Като малко я пращат в полското градче с баба и дядо. Там те имат малък тенис център, който са кръстили на нея. Анжелик признава, че за нея семейството е много важно. Когато има нужда да се презареди с енергия, се прибира при тях. "Срещам се с приятели и си говорим за обикновени неща, като например за времето, но никога за тенис. Баба и дядо означават много за мен. Без тях нямаше да съм, където съм сега. Те винаги са вярвали в мен", заяви тенисистката. Анджелика обича полската кухня. А най-много й харесва, когато баба й готви. Освен това тя

обича да похапва и миди, стриди

други морски дарове и суши. Когато е напрегната, тенисистката обича да обикаля полските планини. На една от почивките била обградена от деца. "Бях с приятели. Там няколко младежи ме видяха и ме разпознаха. Затичаха се, снимаха се с мен, поздравяваха ме за победите. И тогава осъзнах, че аз съм модел за подражание", каза блондинката. Анджелика признава, че харесва косата си и винаги ще бъде руса. Въпреки че на партито преди турнира в Маями си сложила черна перука и се харесала. 28-годишната спортистка признава, че не може да пее. "В началното училище бях за две години в хора, но след това всичко свърши. За разлика от сестра ми Джесика. Тя дори се е явявала няколко пъти на кастинги в музикални предавания", добави шампионката на "Откритото първенство на Австралия". Тя признава, че обича високите скорости и да кара бързо. Но все пак се съобразява, когато е със семейството си в колата. Като цяло Анджелика си пада по високия адреналин. "Спомням си как треньорът ми Торбен Белц ме накара да скоча с парашут. Това бе уникално преживяване. Въпреки че имам страх от височините, го направих. Той ми каза, че трябва да се преборя с всичките си страхове, ако искам да стигна върха", разкри тенисистката. Професията на Кербер изисква от нея постоянно да пътува. Тя обаче признава, че не харесва храната в самолетите и предпочита да спи по време на полетите.

Любимият град й е Ню Йорк

"Харесах го, защото за пръв път там стигнах 1/2 финал на турнир от големия шлем. Но честно казано, не знам дали ще мога да живея там", заяви Анджелика. Кербер е напълно наясно със себе си и разкрива, че за да живее пълноценно, трябва да играе тенис. "За мен е мечта да стана световна номер едно. Но да спечеля титла от големия шлем, бе по-важно от всичко. Най-голямо желание за златен медал имах на Олимпиадата в Лондон през 2012 г. Тогава не успях. Сега обаче се надявам късметът да ми се усмихне в Рио. На "Уимбълдън" винаги нещо се случва. Винаги играя лошо. Надявам се скоро да счупя каръка и там", каза още тенисистката, която признава, че говори полски с лек акцент, тъй като й се налага да общува предимно на немски и английски. Красавицата още си няма приятел, но според нея има време и това да се случи. Много добре

знае какъв тип мъже иска

и само чака той да се появи. Харесва картини, нарисувани с акварелни бои или пастели. Интересно за 28-годишната тенисистка е, че има страх от зъболекари. "Като ходя на зъболекар, винаги искам упойка. И докато ме хване, забивам ноктите си в стола", пошегува се Анджелика. Миналата година се връща при стария си треньор Торбен Белц. Кербер е левичарка, а неин идол е Шери Граф. Двете прекарват много време заедно. Това обяснява тенисистката в открито интервю за немска телевизия. Кербер заявява, че е сбъднала най-голямата си мечта - да спечели турнир от Големия шлем. Успеха си Анжелик отпразнува, като се изкъпа във водите на р. Яра в Мелбърн. Красивата блондинка признава, че от малка е фен на немския гранд "Байерн" М. "Баварците" пък от своя страна я поздравиха за голямата й победа в социалната мрежа "Туитър". 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай