Шампион от тенис верига гледат на живо Мастърса в Лондон

Шампион от тенис верига гледат на живо Мастърса в Лондон | StandartNews.com

София. Веригата любителски тенис турнири - Carlsberg Challenger стартира този сезон за седма поредна година. Стартът бе обявен днес на специална пресконференция от Динко Дуков.

"За да поддържаме принципите и духа на аматьорския тенис, ние формулирахме няколко критерия за участие, които са описани по-долу. Сигурни сме, че те ще гарантират справедливост и равнопоставеност на участниците, заяви Дуков. На всеки турнир победителите и финалистите във всяка дисциплина получават предметни награди от Carlsberg и Wilson. За всички участници в турнирите е осигурена бира Carlsberg от организаторите.

Турнирите се провеждат с топки Wilson US Open- Carlsberg. Победителят от финалния Мастърс през септември печели посещение на Мастърс финала на АТР в Лондон, като ще може да вземе със себе си и придружител. Разходите по посещението, както и билетите за турнира са за сметка на организаторите.

В любителските турнири - Carlsberg Challenger и общото класиране могат да участват всички мъже, които отговарят на следните критерии:

• не са участвали в състезания от календара на БФТ или състезания на тенис федерации след навършване на 12-годишна възраст.

• не са действащи треньори, инструктори, учители или студенти по тенис.

• гореизброените критерии не важат за мъже, навършили 55 години.

Любителските турнири - Carlsberg Challenger през 2014г. Ще се провеждат в дисциплини:

Единично мъже

Двойки мъже

В любителските турнири - Carlsberg Challenger и общото класиране не могат да участват състезатели , на които е наложена забрана от БФТ.

При промяна на датата на турнир поради метеорологични или други причини организаторите ще уведомят участниците чрез този сайт.: www.index-sports.com

В случай че турнирът започне, но бъде прекъснат поради лоши метериологични условия и не може да се доиграе на обявените дати, всички участници ще получат точките, които са спечелили до момента на прекъсването. Възможно е турнирът да бъде доигран в друг ден, но спечелените при доиграването точки ще важат за общото класиране само ако:

- всички играчи, неотпаднали до момента на прекъсване, имат възможност да участват в доиграването;

- ако не е направена нова схема.

Класиране и точкуване:

• За победа в игрите по единично се дават 10 точки

• За победа в игрите на двойки се дават по 7 точки на всеки от двамата състезатели

- Класиралите се на Първо място в дисциплините по единично мъже на всеки турнир получават допълнително по 10 точки.
- Класиралите се на Първо място в дисциплините по двойки мъже на всеки турнир получават допълнително по 7 точки-всеки състезател от двойките.

• За крайното класиране се взимат точките събрани от всички турнири, във всички дисциплини-единично и двойки.
МАСТЪРС ТУРНИР:

1.В мастърс турнира могат да участват класиралите се от първо до осмо място в ранг-листата ,получена след провеждане на последният турнир от календара.

2.В мастър турнира нямат право на участие лица ,които са печелили веригата през изминални до 2013г. турнири.Тяхното място се заема от следващияте по класиране в ранглистата.

3. Турнира мастърс се провежда в дисциплина единично мъже.

4.Ако някой от класиралите се на първите осем места се откаже или не заяви участие в мастърс турнира,то неговонто място се заема от следващият в класирането.

5.Турнира мастърс се провежда по обявената наредба в: www.index-sports.com

6.При наличие на информация,че някой от участниците не отговаря на някой от критериите за участие във веригата,организаторите могат да го отстранят от участие в турнир и мастърса.

Класиралият се на първо място мъже в мастърса печели голямата награда на турнира :
Посещение на мастърс финала на АТР – Лондон ,за двама.

Видовете игри и регламента на турнирите са определени в наредбата за всеки турнир по клубове.
Всеки участник участва по собствено желание и на свой риск.

Всеки участник трябва да е направил необходимите здравни и медицински иследвания и да се е уверил ,че може да вземе участие във веригата за собствена сметка и риск.

Всеки участник трябва да се е снабдил с необходимата за целта медицинска застраховка за своя сметка. Стартът на веригата е този уикенд в ТК "Спорт Палас" в Сливен. Финалният Мастърт ще се проведе на 6-7 септември в ТК "ДЕМА" в София.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай