Съперник на Гришо друсал като Шарапова

Съперник на Гришо друсал като Шарапова | StandartNews.com

Димитров приключи бързо на двойки в Индиън Уелс

Съперникът на Григор Димитров в Индиън Уелс Александър Зверев бе обвинен, че е взимал допинг. Става въпрос за мелдониум, заради който Мария Шарапова бе изхвърлена временно от тениса. Обвиненията идват от неговия сънародник и бивш капитан на Германия за "Купа Дейвис" Ники Пилич. Той заяви пред сръбски сайт, че Зверев също е ползвал забраненото от началото на годината лекарство. Григор и Зверев играят тази вечер мач от втория кръг на турнира в Индиън Уелс. Талантливият германец пък трябваше бързо да реагира, за да не бъде изритан от турнира и да даде победа без бой на Димитров.

"Честно, никога не съм го взимал. Не знам дори от къде е тръгнала тази информация. Нямам идея какво е това вещество и няма нито дума истина в написаното", оправда се тенисистът. "Проверяват ме за допинг почти всяка седмица. А с Пилич нямаме някакви отношения. Видях го веднъж на "Купа Дейвис". Той беше в отбора, но не прекарваше много време с нас", продължи 18-годишният Александър.

Ракета номер едно на България Григор Димитров и Макс Мирни отпаднаха още в първия кръг на двойки. Двамата загубиха от френското дуо Никола Маю/Пиер-Юг Ербер със 6:7(5), 2:6.

Допинг скандалът в тениса през седмицата удари и един от най-добрите тенисисти в света Рафаел Надал, който изля душата си пред "Марка". "Уморих се от обвиненията и искам справедливост!", гневно заяви Рафа.

"Попитайте ITF, попитайте WADA, попитайте целия свят", коментира Надал, който за всичките си години в професионалния тур никога не е давал положителна допинг проба и винаги открито е отричал да приема какъвто и да е забранен препарат.
Страницата подготви

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай