Румънци си правят реклама с Григор

Румънци си правят реклама с Григор | StandartNews.com

Българинът се върна в топ 10 за годината

Организаторите на турнира в Букурещ се възползват максимално от славата на Григор Димитров. Българнът е поставен под номер 1 и започва участието си от втори кръг. Вчера в официалния профил на надпреварата в "Туитър" се появи снимка на Гришо от кортовете в румънската столица. "Първа тренировка на Централния корт за Григор Димитров", написаха отдолу организаторите. "Време е да се залавяме за работа. Няма време за губене", добави по този повод треньорът му Роджър Рашийд. Хасковлията за първи път в кариерата си е водач в основната схема на АТР турнир. Това го прави и атракцията на събитието. Дочмакините се надяват, че харизмата на Григор ще повиши интереса към надпреварата.

Бившият номер 1 при юношите Иржи Весели ще е първият съперник на Димитров. Вчера 20-годишният чех отстрани Жереми Шарди със 7:6 (3), 6:0.

Григор отстъпи с две позиции в ранглистата и вече е 16-и. За сметка на това обаче той се завърна в топ 10 на класацията за тази година, което. Тя важи за финалния "Мастърс" в Лондон. Първите 8 в края на годината се класират. Към момента Димитров е 9-и на 40 т. пред Анди Мъри и на 45 зад 8-и Фабио Фонини. Първи е шампионът от "Аустрелиън оупън" Станислас Вавринка, който спечели първата си "Мастърс" титла в Монте Карло онзи ден.

Цветана Пиронкова отпадна във втори кръг от квалификациите на турнира в Щутгарт след загуба с 1:6, 3:6 от номер 221 в ранглистата Гоя Барбиери (Ит).

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай