Роджър Рашийд: Горд съм от Григор

Роджър Рашийд: Горд съм от Григор | StandartNews.com

Лондон. Австралийският спец Роджър Рашийд, който тренира Григор Димитров, похвали сериозно българския ас за победата му на „Уимбълдън" в пет сета над Александър Долгополов (Укр).

"Горд съм от Григор Димитров. Днес нещата бяха срещу него, но изкачи стената, преодолявайки всяко препятствие по пътя си. Страхотна битка", написа в Twitter иначе пестеливия на комплименти Рашийд. По време на мача той на няколко пъти става на крака за да аплодира изпълнения на корта на Гришо. Изпълнение на Димитров в мача с украинеца пък бе определено за „Удар на деня".

Самият Гришо определи добрата си физическа подготовка като основен фактор за победата над Долгополов.
"Това бе един от онези двубои, в които трябва да се бориш много. Изоставайки с 1-2 сета, просто исках да остана на корта. Какво да ви кажа, Алекс е невероятен боец, особено на трева. Започна двубоя много силно и непрекъснато ме притискаше. Сервираше страхотно и в първия сет не можех да направя нищо", коментира Гришо след мача. "Успях благодарение на тежките тренировки и многото работа във фитнеса, а и много исках да спечеля този мач. Не показах най-добрия си тенис, но се борих докрай. В петия сет търсих начин да го пробия, след това успях още веднъж и всичко завърши по един добър начин. Щастлив съм".

Той разкри, че през цялото време Роджър Рашийд му е повтарял, че има „гориво". „Когато играта ти не върви, трябва да разчиташ на други неща, а днес тялото ми бе един от най-важните фактори. Първата цел е постигната - вече съм във втората седмица на Уимбълдън. Естествено, развълнуван съм, и оттук нататък вече може да се случи всичко", каза още Димитров.

В опит за втори път през 2014 г. да достигне четвъртфинал в турнир от Големия шлем Димитров ще играе в понеделник с Леонардо Майер. 27-годишният аржентинец победи в третия кръг Андрей Кузнецов с 6:4, 7:6 (1), 6:3. В момента Майер е на 64-о място в световната ранглиста, като тази година за първи път в кариерата си стига до осминафинал на „Уимбълдън". Той никога досега не е играл с Гришо.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай