Рашийд: Григор е най-добрият природен талант, с който съм работил

Рашийд: Григор е най-добрият природен талант, с който съм работил | StandartNews.com

Наставникът на най-добрата ни ракета в мъжкия тенис Григор Димитров – Роджър Рашийд, заяви в интервю за Herald Sun, в която заяви, че българинът е най-добрият природен талант, с който е работил.

На въпрос, какво е променил при Гришо, за да може да влезе в Топ 10, откакто двамата започнаха съвместна работа, Рашийд обясни: „Правя профили на тенисистите в Топ 75 в света и ги обновявам на всеки три месеца. Отбелязвам техните положителни качества, както и слабите им страни. Когато го показах Григор, му дадох ясно да разбере какво трябва да промени, за да върви напред. Той нямаше нужда да използва всичките си удари, затова му казах, че не искам да гледам видео с най-добрите му отигравания, след като е загубил мача с 3:6, 3:6, а искам да видя само 10 секунди, след като е спечелил мача с 6:3, 6:3. Всяка топка, която удря, трябва да има смисълл. Той е едно добро дете, но има нужда и от лошото в себе си", каза Роджър Рашийд.

Относно натоварването, спецът каза: "Григор има само един пропуснат ден досега, при това, защото не смятах, че се справя. Бяхме на корта и му казах „отегчаваш ме". Не бях впечатлен или вдъхновен от това, което виждах този ден, така че го предизвиках да ми покаже нещо различно."

На въпрос, дали Григор Димитров е най-добрият състезател, който е тренирал, Роджър Рашийд забави отговора си, но сподели: „Не обичам да ги сравнявам. Той е най-добрият природен талант, от гледна точка на това, което може да прави като атлет и с ракетата. Той е най-добрият, който съм тренирал."

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай