Ракета дава мощ на Григор Димитров

Ракета дава мощ на Григор Димитров | StandartNews.com

Григор Димитров до момента прави слаб сезон, който продължи с ранно отпадане и на "Ролан Гарос", където си тръгна след само един мач.

Треньорът на най-добрия ни тенисист Роджър Рашийд призна, че през последните месеци хасковлията използва няколко нови ракети в опит да намери най-подходящата за неговата игра и това е една от причините за слабото му представяне. "Ракетата трябва да се променя заедно с неговата игра. Тази, която използваше до миналата година, вече беше на 20 години. Вече сме намерили оптималния вариант, но сега е нужно той да проведе с нея повече срещи, за да свикне на сто процента", коментира австралиецът. "Новата ракета е с по-голям размер на главата, така че Григор може да нанася по-мощни удари с нея. Ракетата не е като тази на Федерер", каза още Рашийд, отбелязвайки, че на Роже са му били нужни шест месеца, за да привикне към новата си ракета.

Междувременно Димитров и Сесил Каратанчева попаднаха в Топ 10 на изненадите от първата седмица на "Ролан Гарос" в класация на сайта Bleacher Report. Каратанчева е поставена на осмо място, след като изненада бившата номер 1 Йелена Янкович. Григор пък е поставен трети, но при разочарованията, след загубата от Джак Сок.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай