Перфектен Гришо надви Фонини

Перфектен Гришо надви Фонини | StandartNews.com

Григор Димитров се класира за третия кръг на турнира от сериите "Мастърс" в Монте Карло, след като се наложи над италианеца Фабио Фонини с 6:3, 6:4. 1 час и 10 минути бяха необходими на първата ни ракета, за да си осигури успеха и място напред в надпреварата.

Първият сет беше изключителни диманичен, Гришо спечели още първото си подаване, а във втория гейм се възползва умело и от двете възможности за пробив. Фонини стигна до брейкпойнт, но Гришо бе безпогрешен в трудния момент, спечели следващите три точки и спаси подаването си. От този момент до края на сета двамата тенисисти взимаха без проблеми сервисите си.

При 4:2 пред Фонини се откри добра възможност за нещо повече. Той поведе с 30:0 при сервис на Димитров, но все пак Григор спечели четири поредни точки и не допусна грешка като дори ядоса доста съперника си, който след третата такава хвърли ракетата си на корта.

Впоследствие резултатът стигна до 5:3, а сервирайки за спечелване на първата част, Григор набързо поведе с 40:15 и завърши сета след едва 30 минути игра. Вторият сет започна също по възможно най-добрия начин за Димитров, който отново направи пробив в самото начало и го затвърди с гейм на 15, за да поведе с 2:0.

Първата ни ракета безпроблемно печелеше подаванията си и дори още на два пъти можеше да спечели сервисите на опонента си - в петия и в седмия гейм, но силният начален удар идваше в помощ на италианеца и така и не бе реализиран нов пробив. В крайна сметка се стигна до момента, в който при 5:4 Григор сервира за спечелване на мача. 28-ят в света спечели първата точка, но тя се оказа и последна за него в срещата.

Димитров го принуди да сбърка в следващото разиграване и това отново провокира ярост у италианеца, който за втори път хвърли ракетата си. След това хасковлията стигна до два мачбола, а Фонини изпрати топката в аут, като по този начин сложи точка на срещата.

С победата си днес Гришо спечели 90 точки за световната ранглиста и си осигури 40 830 евро от наградния фонд. Следващият му опонент е шампионът от Australian Open за 2014 година Стан Вавринка, който по-рано днес се наложи над аржентинеца Хуан Монако с 6:1, 6:4 за 1 час и 12 минути игра.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай