Отборът за "Дейвис" тренира без Гришо

Очаквам удари под кръста в Гърция, призна капитанът Енев

Отборът за "Дейвис" тренира без Гришо | StandartNews.com

Националният отбор за купа "Дейвис" тренира в националния тенис център без Григор Димитров за двубоите с Гърция. Родната звезда засега се подготвя по индивидуална програма на кортовете на комплекс "Малееви".

Към лагера на нашите се присъедини втората ни ракета Димитър Кутровски, който пристигна в четвъртък вечерта от САЩ. "Голям коз за нас е, че ще участва Гришо. Сигурен съм, че той ще даде всичко от себе си. Но Купа "Дейвис" е отборен турнир и всички български тенисисти трябва да се раздадат на 100 процента, за да победим", каза новият капитан Тодор Енев. "Подготовката върви идеално и съм оптимист за изхода от двубоя. Момчетата са надъхани за силна игра срещу Гърция. Надявам се да имаме една позитивна седмица в Атина. Очаквам и удари под кръста в Гърция. Техните фенове са много темпераментни, но се надявам да се справим в тази обстановка", каза още той.
Отборът пътува за Атина в понеделник, където от 4 до 6 април ще се играят мачовете от втора група на Евро-африканската зона.

Димитър Кутровски заяви, че се радва, че отново е част от отбора на България.
"Не съм играл на клей тази година, но смятам, че няма да имам проблеми - свикнал съм често да преминавам от една настилка на друга. Имам да си връщам на първата ракета на гърците Ангелинос. Загубих от него в Пловдив миналата година в три сета, като може да се каже, че изпуснах победата", каза той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай