Национална тенис лига открива сезон 2016 в Пловдив

Национална тенис лига открива сезон 2016 в Пловдив | StandartNews.com

Националната тенис лига (НТЛ) ще започне новия сезон на открито с много и интересни новини за своите многобройни привърженици. Първият турнир ще е на 2-3 април на ТК „Локомотив" в Пловдив.

Съгласно новите правилници, за всеки един от турнирите, броят на участниците ще е ограничен – тенисистите от всички възрастови групи и формати ще покриват определен брой квоти. От лигата предвиждат и нови, по-добри формати за игра. От тази година ще се провежда Финален мастърс и при двойките (двойки мъже и смесени двойки). До момента такъв се провеждаше само в индивидуалната надпревара. Отделните турнири ще са категоризирани и ще носят различен брой точки за годишната рангриста на лигата, съответно 150, 300 и 500.

Ново за НТЛ е влизането на GREEN SET SANTA MARINA SERIES в нейния календар. Трите турнира, които ще се проведат във ваканционен комплекс „Санта Марина" в Созопол на 16–17 април, 6-8 май и 17-18 септември, ще носят по 300 точки и ще имат уникален награден фонд. Друга любопитна и желана дестинация от тенисистите е КК „Албена". Той ще е домакин на НТЛ на най-светлия празник за всички българи - 24 май.

Големите награди, които лигата ще раздаде на своите победители след края на сезона звучат мотивиращо. Победителите в отделните възрастови групи при мъжете ще спечелят 5-дневна ваканция в хотел „Свети Иван Рилски" в Банско и то по време на ски сезон 2017-та. Шампионите при двойките мъже традиционно ще пътуват до Виена, за да гледат турнира ERSTE BANK OPEN от ATP500.

FPI PRIZE е името на Голямата годишна награда за смесени двойки. Победителите в този формат ще могат да гледат наживо заключителния Мастърс на най-големите в Лондон през ноември.

Само на турнирите от НТЛ, тениситите ще могат да тестват безплатно уникалната система на SOCOURT и ще могат да направят видео запис на избран момент от играта си.

Ето и целият Календар'2016 на Национална тенис лига:

02-03 април, ТК Локомотив, Пловдив
16-17 април, ВК Санта Марина, Созопол
06-08 май, ВК Санта Марина, Созопол
22-24 май, КК Албена
04-05 юни, ТК Локомотив, Пловдив
11-12 юни, ТК Хасково
09-10 юли, ТК Левски-София
30-31 юли, ТК Дема, София
20-21 август, ТК Авеню, Бургас
10-11 септември, ТК Дипломат, София
17-18 септември, ВК Санта Марина, Созопол
22-24 септември, ТК Дема, София - Финален мастърс в отделните формати.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай