Наредиха Гришо до Роналдо и Хамилтън

Наредиха Гришо до Роналдо и Хамилтън | StandartNews.com

Българинът изпревари Юсейн Болт в престижна класация

Поредното признание получи нашият Григор Димитров. Талантливият хасковлия влезе в топ 10 на най-желаните като марка в света спортисти. "Евроспорт" и списание SportsPro му отредиха пето място, точно след звездата на "Реал" (Мадрид) Кристиано Роналдо и пред световния рекордьор на 100 и 200 м Юсейн Болт.

Класацията е направена въз основа на критерии като възраст, вътрешен пазар на държавата, от която е състезателят, харизма, желание да бъдат пускани на пазара продукти с неговия лик и др. Тя се изготвя от експерти в областта на индустрията и е направена след неколкоседмичен анализ. Листата е фокусирана върху маркетинговия потенциал за следващите три години. Най-добрият ни тенисист изпреварва също футболните звезди Лео Меси и Неймар. На първо място е поставен пилотът от Формула 1 Люис Хамилтън, а челната тройка се допълва от Вират Кохли (крикет, Индия) и Робърт Грифин (американски футбол, САЩ).

"Млад, талантлив и добре изглеждащ - в един глобално популярен спорт какъвто е тенисът, може би той ще е новата суперзвезда от ранга на Бьорн Борг. Младият българин има всичко, за да стане най-популярното лице на този спорт след години", отбелязва се в анализа.

Междувременно Гришо записа и рекордното си класиране в световната ранглиста и вече е №12, а в предстоящия "Ролан Гарос" ще е поставен под №11.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай