Надал се контузи на тренировка с Гришо

Надал се контузи на тренировка с Гришо | StandartNews.com

Най-добрият ни тенисист пред мач с Дел Потро в Маями

Григор Димитров имаше честта да проведе едно от заниманията си преди старта на турнира в Маями със световния номер 3 Рафаел Надал. Двама от най-атрактивните тенисисти в тура привлякоха вниманието на много зрители. Испанецът обаче не успя да завърши тренировката, тъй като се спъна и падна на корта. Около десетина минути около него се суетяха хора от щаба му. После Рафа реши, че е по-добре да преустанови упражненията си за деня и напусна корта на бос крак като раздаде автографи и успокои феновете си, че се чувства добре.

Гришо също не пропусна да се позабавлява с привържениците си. Хасковлията публикува снимка в Туитър, към която написа, че очаква с нетърпение старта на надпреварата. Димитров е поставен под номер 9 и ще започне участието си чак във втория кръг. Жребият обаче никак не беше благосклонен към него и му отреди двубой вероятно срещу бившия номер 4 в света Хуан Мартин дел Потро или канадския талант Вашек Поспишил.

Втората ни ракета при дамите Сесил Каратанчева започна с победа тазгодишното си участие в Маями, след като в двубой от първия кръг на квалификациите успя да преодолее съпротивата на Ан-Софи Местач, надигравайки я с 6:2, 5:7, 6:3 след 2 часа и 13 минути здрава битка. В директен сблъсък за място в основната схема тя има мач с Юлия Глушко. Ако нашето момиче успее да мине пресявките, може да станем свидетели на ново българско дерби между нея и Цветана Пиронкова.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай