Надал пропуска финалния "Мастърс" в Лондон

Надал пропуска финалния "Мастърс" в Лондон   | StandartNews.com

Лондон. Носителят на 14 титли от Големия шлем Рафаел Надал няма да вземе участие в заключителния турнир на АТР в Лондон през ноември, информира Спортал.

Според неговия треньор и чичо Тони Надал обаче испанецът все пак ще играе в надпреварите в Базел и евентуално на "Мастърс"-а в Париж през следващите две седмици. Левичарят от Манакор ще прецени дали да се състезава във френската столица, след като види как се чувства в Базел, но със сигурност ще пропусне World Tour Finals в Лондон следващия месец.

Надал няма избор и трябва задължително да се подложи на операция на апендицита, който му е възпален. През последните дни бившият номер едно в света разчита на антибиотици, за да отложи хирургическата намеса и да завърши сезона. За негово съжаление обаче най-вероятно ще се наложи да бъде опериран след турнира от сериите "Мастърс" в Париж, а времето за възстановяване след това е 3-4 седмици.

Надеждата на Рафа е да започне сезон 2015 в добро физическо състояние, тъй като през последните години това не се случва поради една или друга причина.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай