Михайлова влезе в основната схема на „Sozopol Santa marina Cup"

Михайлова влезе в основната схема на „Sozopol Santa marina Cup" | StandartNews.com

Талантливата българска тенисистка Габриела Михайлова преодоля успешно квалификациите на престижния международен турнир за жени "Sozopol Santa Marina Cup", който е с награден фонд 10 000 долара и е валиден за световната ранглиста. В мач за влизане в основната схема Михайлова победи своята сънародничка Камелия Димитрова с 6:0 6:3. Другите две българки, достигнали до втория квалификационен кръг, отпаднаха. Гергана Топалова загуби от състезаващата се за Белгия Михаела Боев с 2:6 0:6, а Ваня Иванова - от молдовката Юлия Хелбет с 4:6 2:6.

Утре е почивен ден, борбата в основната схема започва във вторник. "Sozopol Santa Marina Cup", който се провежда със съдействието на Община Созопол, е първият от двата последователни турнира от този ранг във ваканционно селище "Санта Марина", като това са и първите официални международни състезания по тенис, организирани в града.

С класирането на Габриела Михайлова българките в основната схема на първия турнир станаха общо 11. Благодарение на класирането си в световната ранглиста директно са приети шест наши тенисистки, други четири получиха "уайлд кард".
Поставена под №1 е Джулия Терзийска, която ще срещне в първия кръг друга българка - Виктория Бърдарова. Победителката от турнира във Варна Изабелла Шиникова е втора в схемата и ще започне срещу Арина Талуйенко (Казахстан) Сред поставените са и №5 Виктория Томова, която ще играе срещу Надя Колб (Украйна) в първия кръг, и №7 Петя Аршинкова, чиято първа противничка е Амели Интерт (Германия).

Ани Вангелова и Вивиан Златанова имат за съпернички квалификантки - Вангелова срещу Андрея Амалия Роска (Румъния), а Златанова срещу Анна Махоркина (Русия). Милка Генкова ще срещне Линда Пренкович (Германия), Мелъди Тодорова - Дебора Киеза (Италия), а Габриел Каратанчева - осмата поставена Елена-Теодора Кадар (Румъния). Преодолялата квалификациите Габриела Михайлова нямаше късмет при жребия и се падна срещу №4 в схемата Хулиета Лара Естабле (Румъния).
"Sozopol Santa Marina Cup" и "Santa Marina Open" се организират от домакините от ваканционно селище "Санта Марина" и "FPI Hotels& Resorts" със съдействието на Община Созопол и Българска федерация по тенис и с подкрепата на Mall Galleria, "Булстрад", "УниКредит Булбанк", "Загорка" и "ЧЕЗ България".

Ваканционно селище "Санта Марина" е част от хотелската верига "FPI Hotels & Resorts", убедително наложила се като престижна хотелска марка, символ на професионализъм и индивидуален подход към всеки гост.

Комплексът е удостоен с наградата на FIABCI (Световната федерация на професионалистите в областта на недвижимите имоти) - FIABCI World Prix d'Excellence, популярна и като "Оскар за недвижими имоти", в категория "Курорти" за 2014 г.
"Санта Марина" е също носител на отличията "Ваканционно селище на годината" за 2006 г. в Националния конкурс "Сграда на годината", международна награда "Най-добър морски проект" за 2009 г. и "Най-добър проект в България" - златен медал от международния конкурс на авторитетното издание "Homes Overseas" през 2010 г.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай