Медийна битка във финала на "Лидерите"

Галерия

Медийна битка във финала на "Лидерите" | StandartNews.com

60 известни личности играят в турнира на "Стандарт"

БГ лидерите загряха за "Ролан Гарос"

Медийни босове се изправят днес на корта един срещу друг в люта битка за купите на "Стандарт". Собственикът на агенция ПИК Недялко Недялков и партньорът му Влади Моленда ще кръстосат ракети на финала с издателя и бивш депутат Мартин Захариев в тандем с Христо Христов, изпълнителен директор на Нет Инфо.

За купите на Мастърс група /60 / пък ще спори триото: топхирургът Генчо Начев и Петър Михнев, строителният бос Георги Тодоров и Калоян Иванов, Сашо Йовков /БНТ/ и Стоян Батов.

Точно седмица преди "Ролан Гарос" бг лидери, влюбени във великия спорт показаха завидна класа в 12-ото издание на тенис турнира на "Стандарт" и БФТ. Арена на битките и тази година бяха кортовете на елитния спортен център "ДЕМА" в столичния квартал Младост 1А.

Точно 60 депутати, политици, бизнесмени, лекари, архитекти и журналисти хванаха ракетите и показаха, че освен лидери в своите професии играят и тенис на европейско ниво. По стара традиция спортният комплекс започна да се пълни с участници и техни фенове от ранни зори. Всеки от тях научи какво става по света и у нас от още топлия съботен брой на "Стандарт". Най ранобудни бяха професорите Генчо Начев и Огнян Герджиков. Дебютиращите в състезанието депутати Александър Ненков (ГЕРБ) и Христо Тодоров (БДЦ) също не закъсняха.

Сред първите бяха и финансиста Бисер Манолов и партньора му Дочо Карадочев, член на УС и Изпълнителен директор на Българската Агенция за Експортно Застраховане(БАЕЗ) . Легендарната ни волейболистка Цветана Божурина дойде със съпруга си Сандро Филипини, който пристигна от Италия специално за да се включи в турнира. Подаръците от основния спонсор на турнира Първа инвестиционна банка вдигнаха допълнително настроението на тенисистите. Те получиха и тонизиращи напитки Isoray на Biogame, за да бъдат в максимално добра кондиция за корта. Топките от Head пък бяха гаранция, че срещите ще са от най-високо ниво.

Точно в 10,15 ч турнирът бе открит от главния редактор на "Стандарт" г-жа Славка Бозукова. След нея участниците бяха поздравени и от министъра на младежта и спорта Красен Кралев. Домакинът на турнира Мариана Ненова разкри, че с даренията от участниците ще бъде организиран през септември детски "Мастърс" за най-добрите в България деца до 10 г. Битките започнаха с мегасблъсъка на корт №1 между тандемът проф. Генчо Начев/Петър Михнев и този на експредседателите на НС проф. Огнян Герджиков/доц. Борислав Великов. Именно те станаха автори на първия бисер, като разкриха, че екипите с които играят са без джобове, защото са от с антикорупционен дизайн. Победата се усмихна на двойката Начев/Михнев, която по-късно спечели отново и се класира за полуфиналите, давайки сериозна заявка за титлата в групата Мастърс (60 ). В сблъсъка между депутатите Александър Ненков и партньора му Атанас Иванов надвиха Христо Тодоров и д-р Васил Ангелов и продължиха на полуфинал при младите.

Освен на мъжки страсти кортовете на ДЕМА бяха арена и на красиви битки при дамите. Нежната половина на турнира показа също елитен тенис. Осем двойки тази година спореха за призовете. Титлата днес ще се реши от тандемите: Поли Пеева/ Симона Пеева, Антоанет Тончева/ Биляна Караманолева, Виктория Станчева/ Елвира Вергиева.

Овациите на многобройната публика обра и дебютиращата Илона Станева, директор маркетинг и реклама на ПИБ.
Огромна торта, творение на майсторите сладкари от Виенски салони "Романс" ще бъде пожертвана днес, след последния гейм от турнира.

Бъдещето е на младите таланти
Славка Бозукова, главен редактор на "Стандарт"

Здравейте приятели! За 12-та поредна година ви казвам добре дошли на туринира на "Стандарт" "Лидерите".


Искам да благодаря на ДЕМА и специално на Марияна Ненова, която е с нас през всичките тези години, на Федерацията по тенис, наш дългогодишен партньор. Благодаря и на Първа инвестиционна банка, че винаги ни подкрепят безрезервно. И тази година турнирът е с благотворителна цел. Събраните средства ще подпомогнат най-малките тенисисти.

Щастлива съм, че откривам турнира заедно с министър Красен Кралев, когото познавам отдавна и като успешен бизнесмен.

Освен турнира "Лидерите" с министър Кралев откриваме в неделя кампанията "Спортните чудеса на България", която както знаете, е за подпомагане и популяризиране на младите таланти в спорта и бъдещи шампиони.

Знаете, че кампанията "Чудесата на България" е една от най-успешните на "Стандарт". Покрай популяризирането на културно-историческото наследство се уверихме, че най-голямото богатство на България са младите й таланти, нашите деца. След няколко дни започваме и кампанията "Младият медик". За нея ние ще разчитаме изключително много на един от участниците в нашия турнир проф.Начев.

Накрая, мнозина от вас знаят, че съм фенка на Надал. Сещам се едни негови думи, които силно ме впечатлиха: "Здравето се определя

по това, какво можеш да вземеш наведнъж - дали хапчета или стълби". Пожелавам ви тези дни да изкачите всичките стълби и да грабнете купите на Стандарт.

Спортът е социален феномен
Красен Кралев, министър на младежта и спорта

Уважаеми дами и господа, скъпи приятели на тениса, за мен е чест в навечерието на българския Ден на спорта 17 май да ви приветствам по повод 12-то издание на турнира "Лидерите" на "Стандарт". Участието на 60 политици, бизнесмени, дипломати, архитекти, лекари и журналисти в този турнир с благотворителна кауза подчертава социалното значение на спорта.

Искам да благодаря на организаторите,

че със събраните средства от турнира през есента ще се организира турнирът "Мастерс" за деца до 10 години. Това е политиката, която и ние подкрепяме. Това е бъдещето на нацията. Колкото повече деца играят тенис, толкова по-добре е за спорта в България.

Александър Ненков, депутат от ГЕРБ

За първи път участвам в този чудесен турнир. Организацията и благотворителната му кауза са много добри. И в бъдеще с удоволствие бих участвал в "Лидерите", който със сигурност ще придобива все по-голяма популярност.

Проф. Генчо Начев

По традиция турнирът събира приятели, отворени към проблемите на обществото. Много е хубава благородната кауза на турнира да се събират средства за развитието на детския тенис. За мен е чест да съм сред поканените. Атмосферата на състезанието е фантастична. Победата в случая не е най-важното, а олимпийския принцип. Атмосферата на турнира е прекрасна. Кортовете са прекрасни. Благодаря на организаторите.

Проф. Герджиков, политик

За мен този турнир е удоволствие. Турнирът Лидерите се поддържа вече 12 години. Поклон и благодарност на организаторите. Тук се срещам с интересни хора и завързваме приятелства. Дай боже, да можем да участваме още 2-30 години.

Динко Дуков, бизнесмен

"Лидерите" е един от турнирите, в които участвам с най-голямо желание. Атмосферата е изключително приятелска, бих казал перфектна. Играе се феър плей. Хубаво е, че в състезанието се включват все повече тенисисти, с което се набират и повече средства за благородната кауза на турнира да се подпомага развитието на детския тенис

Кристина Балинска, метереолог

Участвам в турнира още от самото му начало преди 12 години. За мен той е една емоционална традиция. Конкуренцията е сериозна. Има и състезатели с професионален опит, които усложнява нещата за аматьорите. Но важно е желанието и удоволствито. Предлагам да се направи и състезание за смесени двойки. Това ще направи турнира още по-интересен и атрактивен.

Иван Филев, главен съдия

Турнирът има добра традиция и добре изградена система. Още от първите часове на 12-то му издание всичко тръгна по план. Много съм доволен от организацията на състезанието и дисциплината на играчите.

Сандро Филипини: Вдигате високо летвата

Алесандро Филипини е известен италиански спортен журналист, бивш зам.главен редактор на "Газета дело спорт". Той е съпруг на българската волейболистка Цветана Божурина, благодарение на която е опознал и обикнал България.

- Сеньор Сандро, за първи път участвате в турнира на "Стандарт" "Лидерите". Какви са впечатленията ви от това състезание?

- Турнирът е много добре организиран, затова искам да поздравя организаторите и да им благодаря. На кортовете на ДЕМА срещнах и много български приятели. В България съм участвал в миналото в няколко турнира за аматьори, например два пъти в Стара Загора, на кортовете "Мир и дружба" в София, в състезания в памет на Любо Генов.

- Вие сте с огромен опит в спорт и журналистиката. Какво е мнението ви за сегашната спортна журналистика?

- Имах щастието да започна кариерата си с много добри и отзивчиви по-възрастни колеги. Те ми отделяха време, за да ми покажат как да се развивам, как да избягвам грешките и да стана добър професионалист. Пишех за всички спортове с изключение на футбола. За съжаление сега в Италия, а сигурно и в България, това явление го няма. По-възрастните журналисти нямат време или не искат да помагат на по-младите. А някои от младите и не желаят помощ, те мислят че знаят всичко.

- Вие сте женен за българка, известната наша волейболистка от близкото минало Цветана Божурина. Какво означава за вас България?

- България е прекрасна страна. Харесва ми нейната природа, но е невероятен начинът, по който някои от самите българи я унищожават. Благодарение на съпругата си открих тази хубава страна. Преди да се запозная с Цветана познавах само много добрите състезатели по волейбол, като Каров, Чолов и др.Те наистина бяха легенди. Сега в българския волейбол има само една легенда. Това е Казийски. Не знам защо в България наричат легенди всички, които са имали някаква кариера във волейбола, а всъщност нищо не се спечелили.

- Развива ли се според вас спортът в България в правилна посока?

- Ние с Цветана се оженихме през 1984 г., но аз още преди това познавах българския спорт. През 1989 г., когато падна комунизмът, направих изследване за развитието на спорта в България. За съжаление още тогава се видя, че спортът тръгва надолу.

- Но и сега има талантливи спортисти...

- Да, все още има много талантливи спортисти. Една школа, която продължи да се развива, е художествената гимнастита. В някои други спортове още има треньори, които знаят и могат. Но всеки талантлив български спортист, като например тениста Гришо, който иска да направи голяма кариера, трябва да замине за чужбина.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай