Маша е най-богата спортистка в света

Маша е най-богата спортистка в света | StandartNews.com

Влюбените Димитров и Шарапова се разходиха из Лондон

Мария Шарапова остава най-богатата тенисистка. Тя е и най-добре платената спортистка в света. Това става ясно от обновената класация на списание "Форбс" за 100-те спортисти с най-високи приходи. За една календарна година тя е спечелила 24,4 млн. долара, като 22 от приходите й идват от реклама. В общата листа Маша заема 34-ата позиция. На второ място в ранглистата на тенисистките е На Ли с 23,6 млн., а трета е голямата съперничка на Шарапова Серина Уилямс, която печели по 22 млн.

На върха за поредна година в общия рейтинг е американският боксьор Флойд Мейуедър, чийто доход за последните 12 месеца е 105 млн. долара, дошли от едва два мача - срещу мексиканеца Саул Алварес и аржентинеца Маркос Мойдана. Така Мейуедър стана вторият спортист в историята, заработил само за година над 100 млн. долара след голфъра Тайгър Уудс.
Григор Димитров и Мария Шарапова бяха изловени от папараци на романтична разходка из Лондон.

Както е известно в момента българинът участва в местния турнир в Куинс Клъб, където провежда генералната си репетиция преди "Уимбълдън". Маша пък тази седмица не играе. Рускинята си взе почивка, след като през уикенда спечели за втори път в кариерата си „Ролан Гарос". Явно половинката на нашето момче е решила да изкара седмица с него в Лондон.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай