Мъри: Григор е невероятен

Мъри: Григор е невероятен | StandartNews.com

Димитров чупи ракета, изпусна сет от 5:2

Григор е невероятен, обяви Анди Мъри след мача между двамата, който шотландецът спечели с 6-4, 6-7 (5), 6-3, 7-5 и спря хасковлията за 1/4-финалите на "Аустрелиън оупън". "Димитров е много бърз, стига топки, които другите не могат. Притежава фантастични ръце. Радвам се, че победих, мисля, че и аз изиграх силен мач", каза още Мъри след 3-часовата битка.

"Чух силен шум от трибуните, попитах щаба си какво става. В първия момент помислих, че Григор се опитва да надъхва публиката. После ми казаха, че Ник Кириос е спечелил. Невероятен турнир за него, ще трябва да направя страхотен мач, за да го победя", продължи британецът.

Гришо стартира шеметно с 3-0 в първия сет, но допусна обрат и загуби с 4-6. Във втората част двамата си размениха по един пробив, за да стигнат до тайбрек, който българина спечели със 7-5. В последния сет Гришо водеше с 4:1 и 5:2, дори стигна до сетбол, но се провали. Тоталният срив на нашето момче го докара до необяснима истерия и той строши на две ракетата си.

В следващия кръг Мъри ще се изправи срещу 19-годишният местен любимец Ник Кириос, докато Григор напуска надпреварата с чек за 97 500 австралийски долари (69 000 евро). Той ще загуби и точки за ранглистата, защото миналата година игра 1/4-финал в Мелбълрн.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай