Италианка спря Цвети на 1/4-финал

Италианка спря Цвети на 1/4-финал | StandartNews.com

Беларус ни плаши с Азаренка за "Фед Къп"

Цветана Пиронкова отпадна от тенис турнира в Линц ($250,000) след драматична загуба с 4:6, 6:4, 4:6 от Карин Кнап на четвъртфиналите.

Българката стигна малко щастливо до тази фаза на надпреварата. В предишния кръг тя трябваше да играе с Южени Бушар. Поставената под номер 1 в схемата канадка обаче не излезе на корта заради контузия. В мача Цвети първа проби съперничката си за 4:3, Кнап обаче веднага изравни, след което спечели още два гейма за да затвори сета с 6:4. Във втората част съперничките също си откраднаха по няколко подавания преди Пиронкова да изравни. В третия сет нашето момиче спаси 5 мачбола, но при шестия силите й не стигнаха.

"Играхме на US Open, така че знаех какво да очаквам. Беше труден мач, но се радвам че спечелих", конетира Кнап.

Загубата беше първа за Цвети от три мача срещу италианката. В Ню Йорк тя спечели с 6:4, 6:3, а през 2006 г в Щутгарт пловдивчанката триумфира с 6:0, 6:1.

Междувременно стана ясно, че бившата номер 1 в световната ранглиста Виктория Азаренка ще играе за Беларус срещу България в квалификациите за "Фед Къп". Президентът на местната тенис федерация Александър Шакутин се е срещнал с Вика и тя е потвърдила, че ще е на разположение за мачовете в Будапеща през февруари догодина. В групата са още Португалия и Турция. Участието в неофициалното световно отборно първенство по тенис за жени е задължително за състезателите, които искат да представят родината си на олимпийските игри в Рио де Жанейро през 2016 г.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай