HEAD ATP е официалната топка на Garanti Koza Sofia Open

HEAD ATP е официалната топка на Garanti Koza Sofia Open | StandartNews.com

Официалната топка на турнира Garanti Koza Sofia Open (1-7 февруари) ще бъде добре познатата HEAD ATP, съобщиха организаторите.

Тя е също така официална топка на Българската федерация по тенис, както и на федерациите на Франция, Австралия, Швейцария, Италия Испания и т.н. HEAD ATP е официалната топка на ATP World Tour и се използва на редица турнири от календара, включително и на ATP World Tour Finals в Лондон.

Топката е предпочитана от Новак Джокович, защото с нея се постига максимален спин и контрол. При нея се използва технологията Encore, която дава до 33 процента повече дълготрайност от стандартните тенис топки. Тя е покрита с филц по технологията SmartOptic за по-добра видимост.

Преди дни от HEAD обявиха сключването на дългогодишен договор за партньорство с тенис легендата Джон Макенрол.
Като част от споразумението, бившият номер 1 и една от вечните легенди ще играе с HEAD ракетите по време на ATP Champions Tour events.

По време на иконичната си кариера, Макенрол постави няколко рекорда, спечели 7 титли от Големия Шлем, 8 от финалните турнири, а през 1984 направи най-добрата година в историята на тениса със невероятния и все още непобедим процент успеваемост и окупираше първото място в световния тур цели 4 години.

Кариерата му бе овенчана през 1999 г, когато бе приет в Международната Тенис Зала за Славата. След оттеглянето си от ATP тура, Макенрол се присъедини към ATP Champions Tour през 1998г.

Джон все ще продъжава да гони титли, но от тази година ще го прави оборудван с HEAD ракетите, снабдени с най-последните технологии и иновации, които служат на всеки стил игра и нужди.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай