Гришо: Знам как да играя тенис

Гришо: Знам как да играя тенис | StandartNews.com

Григор Димитров коментира раздялата си с треньора Франко Давин непосредствено преди старта на тазгодишния "Уимбълдън". В него българинът показа, че се събужда от зимния сън, но бе спрян в трети кръг от американеца Стив Джонсън. "Бях сам на "Уимбълдън" и не го крия. Нещата просто не се получиха между мен и Давин. Това е всичко. Знам как да играя тенис, така че просто ще имам още малко работа около ракетите, наплитането, топките, кортовете, тренировките", заяви Григор.

"Всъщност се чувствам се комфортно и съм щастлив. След турнира ще имам повече време, но решението вече е взето и съм уверен в него. Да се занимавам сам с логистиката около турнира беше малко стресиращо, но и позитивно, така че съм доволен. По някаква причина съм щастлив от решението, което взех и фактът, че поех контрол над всички детайли, ми показа много. В крайна сметка не правя това заради някой друг, а заради себе си", обясни още Димитров. Той допълни, че изобщо не е мислил за нов треньор. "За първи път взимам подобно решение преди толкова голям турнир. В момента се опитвам да остана позитивен и да не мисля прекалено много върху това", добави Димитров.

Световният номер 1 в тениса Новак Джокович, който сензационно отпадна по същото време когато и Григор разкри, че е имал някакви проблеми. "Да, не бях на себе си. Но не искам да коментирам. Не искам да отнемам нищо от Сам Куери. Той игра отлично. Няма да играя за Сърбия на "Купа Дейвис". Просто имам нужда от почивка и ви моля да уважите този отговор", обясни Джокович.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай