Гришо вече е осми в света

Гришо вече е осми в света | StandartNews.com

Рашийд ми каза да не играя като луд, сподели Димитров

Григор Димитров се изкачи с една позиция в годишната АТР ранглиста, която отразява резултатите само от 2014 г. Българинът вече е осми и това значи, че е сред претендентите за участие на финалния "Мастърс" в Лондон. В основната ранглиста на базата на резултатите от последните два сезона, Гришо прогресира с две места и е 14-и. Той е на около 300 точки зад 10-ия Джон Иснър. От 4 май хасковлията стартира на турнира в Мадрид. Миналата година там Димитров беше спрян от Вавринка в трети кръг.

Пред "Australian Tennis Magazine" хасковлията коментира съвместната си работа с треньора Роджър Рашийд. Първата ни ракета не пести похвали за наставника си.

"Радвам се, че той е до мен. Роджър определено залага много на фитнеса, но в същото време върши страхотна работа по време на тренировките на корта. Заедно сме само от шест месеца и трябва да прекараме още време, за да се опознаем по-добре. Увереността в мачовете и всичко останало се повишава с всеки изминал турнир, на който сме заедно. Искаме да извлечем максимума от всеки ден. Едно от първите неща, които Роджър спомена, бе да не играя като луд и да правя трикови изпълнения с нисък процент на вероятност да се получат. Не съм мислил да споря за това с него или пък по въпроса защо забрани да нося розови тенис обувки. Нo така или иначе получих някои критики за тези розови маратонки", сподели през смях 22-годишният ни тенисист.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай