Гришо стартира с трудна победа в Акапулко

Гришо стартира с трудна победа в Акапулко | StandartNews.com

Първата ракета на България Григор Димитров  стартира с трудна победа защитата на титлата си на турнира в мексиканския курорт Акапулко.

Гришо спечели с 6:3, 5:7, 6:0 над сърбина Филип Краинович, който е 97-и в света. Най-добрият български тенисист е поставен под №3 в основната схема на турнира, който е от категорията "АТР500" и е с награден фонд 1 414 550 долара. Двубоят с Краинович едва ли ще попадне в личната селекция с любими мачове на Григор.

Нашето момче започна слабо - с пробив за съперника. Григор поведе с 30:15, след което допусна три двойни грешки и на практика сам подари гейма на сърбина. Българинът реагира като ужилен и взе следващите четири гейма, а след това и първия сет. Очакванията, че изходът на срещата ще се реши бързо във втория сет не се оправдаха. Първият гейм се превърна в игра на нерви, като Краинович спаси 8 точки за пробив, а след това спечели и подаването си. Сърбинът спаси три брейкпойнта и при второто си подаване, играта започна да се води гейм за гейм.

При 5:4 и 40:0 Григор успя шокиращо да допусне да загуби подаването си, а след това нова поредица от странни грешка вкара мача в трети сет. В него вече Григор пое напълно контрола над събитията на корта, като резултатът 6:0 е красноречива илюстрация на това. Българинът направи 8 пробива в срещата от 27 възможности и сбърка 5 пъти на свой сервис.

Така с победата Григор си осигури $18 020 от наградния фонд и защити 45 от спечелените преди година 500 точки за ранглистата. Следващият му съперник ще бъде американецът Райън Харисън, който се класира за втори кръг след отказване на Доналд Йънг при 4:6, 6:2, 4:2, пише sportal.bg

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай