Гришо ще коли познато петле

Гришо ще коли познато петле | StandartNews.com

Магическо кафе спаси Серина от резил в Австралия

Григор Димитров ще започне годината на сингъл срещу стар познайник. Утре първият съперник на българина на турнира в Бризбейн ($494,310) е Жереми Шарди. Французинът се справи в първия кръг с Андрей Голубьов (Каз) с 6:4, 6:4. Шарди и Григор се познават много добре, след като прекараха няколко години заедно в академията на Патрик Муратоглу в Париж и на няколко пъти дори са си партнирали на двойки. Те имат и два мача помежду си. Първо французинът грабна успеха с 6:2, 6:4, 6:4 на "Ролан Гарос" през 2011 г. Гришо пък взе реванш на "Аустрелиън Оупън" година по-късно с 4:6, 6:3, 3:6, 6:4, 6:4. Днес пък Григор и Жереми ще играят отново един срещу друг, но на двойки. Мачът между Димитров/Кокинакис и Шарди/Кубот е четвърти в програмата на корт номер 1 и ще започне около 08,00-09,00 ч сутринта.

В същото време световната номер 1 при жените Серина Уилямс се спаси от страхотен резил в първия си мач на "Хопман Къп". Американката обърна Флавия Пенета от 0:6 до 6:3, 6:0. След "геврека" от страна на италианката Серина си поръча кафе. Едно от момичетата, които гонят топките уважи молбата й. Уилямс отпи няколко пъти и моментално играта й се преобрази. "Не знам как стана така", каза с усмивка Серина.

Сесил Каратанчева не успя да се класира за основната схема на турнира в Оуклънд ($250 000). Втората ракета на България загуби от Урсула Радванска (Пол) с 2:6, 4:6 в третия квалификационен кръг. Каратанчева, която за първи път от над 5 години игра за България в турнир от WTA, си тръгва с $1005 от наградния фонд и 14 точки за световната ранглиста.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай