Гришо ще бори Истомин в Шанхай след 15 часа днес

Гришо ще бори Истомин в Шанхай след 15 часа днес | StandartNews.com

Ракета номер 1 на България Григор Димитров стартира днес на турнира от сериите "Мастърс" в Шанхай срещу Денис Истомин от Узбекистан.

Мачът от първи кръг ще е едва втората среща между двамата и по програма ще започне след 15.00 часа българско време на централния корт.

Хасковлията е играл срещу 28-годишния узбекистанец само на турнир от сериите "Чалънджър" във Франция през далечната вече 2009 г., когато губи с 6:3, 2:6, 6:7 (3). В момента Истомин заема 60-ата позиция в световната ранглиста с 25 победи и 22 загуби през този сезон, а най-добрите му класирания са полуфиналите в Ийстбърн и Дюселдорф.

Димитров е поставен под номер 10, като попадна във водената от Роджър Федерер тежка втора четвърт в схемата на надпреварата. Мастърсът ще бъде много важен в битката за финалите на АТП в Лондон, където участие вече си подсигуриха швейцарецът, Новак Джокович, Рафаел Надал и Станислас Вавринка.

Ако успее да надвие узбекистанеца, Гришо ще се изправи срещу победителя от срещата на французина Жюлиен Бенето и участващия с "уайлд кард" Джан Дзъ от Китай. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай